Spor Toto Super Lig’in 32. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Medipol Başakşehir’in teknik direktoru Abdullah Avcı, aldıkları sonucla şampiyonluk şanslarının azaldığını soyledi. Abdullah Avcı, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, ilk defa Trabzonspor’un yeni yapılan stadına geldiğini belirterek, "Emeği gecen herkese teşekkur ederim. Cok buyuk bir camia, yakışmış. Trabzonspor, Turk futbolunun onemli taşlarından biri. Turk futbolunda hep var. Sadece burada değil tum kuluplerde Trabzon’da yetişmiş oyuncular var." dedi. Trabzonspor’un baskılı, sert ve faullu oynayan bir takım olduğunu vurgulayan Avcı, şoyle devam etti: "Gecişleri de atakları da cok cabuk sonuclandıran bir takım. Bugun biz ozellikle merkeze oynamayacaktık. Merkezde cok baskı yedik. Alışık olmadığımız, geciş oyunlarının olduğu, dengeli olmayan bir ilk yarı yaşandı. Rakip pozisyona girdi, ilk yarı bizden daha etkiliydiler. Bizim ozellikle son haftalarda oynadığımız, geliştirdiğimiz topa sahip olma oyununu 55. dakikadan sonra devreye soktuk. Bu dakikadan sonra oyuncularımızın topa sahip olarak, pozisyona girerek oyun gucunu sahada gostermeleri beni mutlu etti. Bugun itibariyle 32. hafta bitti ve bu haftaya kadar yarışın icindeyiz. Bu bizim icin keyifli bir durum. 3 senelik yeniden yapılanan bir kulupte 2 kere Avrupa kupalarında mucadele ettik. Bugun de Şampiyonlar Ligi’nin garanti olması onemli bir başarı. Onumuzde bir de Ziraat Turkiye Kupası macı var. Harika başladığımız sezonu harika bitirmek istiyoruz." Trabzonspor’un 20’nin uzerinde faul yaptığını dile getiren Avcı, "İkinci yarıda bu rakam duştu cunku topa sahip olduğumuzda onların temposunun duşeceğini biliyorduk. Kupada 120 dakika oynadıktan sonra bugun ozellikle ikinci yarıda 35-40 dakika boyle oynamak kolay değil. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Yolumuza devam ediyoruz. Bardağın dolu tarafında cok mutlu olmamız enerjimizin yukarıda olması gereken bir sezon yaşıyoruz. Trabzonspor’a da bu geciş doneminde tekrar yukarılarda olabilecek kadroyu kurdukları icin de teşekkur ediyor ve başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı. Avcı, şampiyonluk şanslarına ilişkin bir soru uzerine, "Bugun aldığımız beraberliğin ardından şampiyonluk şansımız azaldı. Fark bugun itibariyle 4 puan oldu. Yarıştığımız takım Beşiktaş. Ligin en kaliteli takımlarından bir tanesiydi. Ligin yarısında biz, yarısında onlar lider kaldılar. Oyun olarak Beşiktaş’a iki macta da ustunluk sağladık. Bir beraberlik ve bir galibiyetimiz var. Bardağın dolu tarafı bu. Şansımız azaldı ancak matematiksel olarak devam ediyor. Kalan iki macımızı kazanarak devam etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Avcı, gelecek sezonun planlamasını yaptıklarını belirterek, uzun vadede calışacakmış gibi hareket ettiğini anlattı. Deneyimli teknik adam Galatasaray’dan teklif alıp almadığına ilişkin ise "Bu sene bir teklif almadım." yanıtını verdi. Beşiktaş’ın Gaziantepspor yonetiminden 27 bin bilet talep etmesine yonelik soruya ise Avcı, "Onların kendi arasında olan bir şey. Beşiktaş ile yarıştığımız icin mutluyuz. Saha dışında bu tur konuşmaların icinde olan birisi değilim." şeklinde cevap verdi. Ziraat Turkiye Kupası’nı kazanmayı cok istediklerini de kaydeden Avcı, "2010-11 sezonunda penaltılarla kaybetmiştik. Bu yıl kazanacağımıza inanıyorum. Bu kadar guzelliklerin arasında bu işin susu kupaysa bu da bize yakışır. Atiker Konyaspor da bu ligin cıkış yapan değerli bir takımı. Ben de oyuncularım da inanıyor. Bunu cebimize koymaya calışacağız." diyerek sozlerini tamamladı. Gunluk Gazeteler