Bursaspor'un yeni transferlerinden Taye Taiwo Turkiye'deki ilk roportajını NTV Spor'a verdi. Yeşil-beyazlı kulube gelerek cok doğru bir karar verdiğini ifade eden Nijeryalı oyuncu şampiyonluk icin de iddialı konuştu. Bursaspor’un Nijeryalı futbolcusu Taye Taiwo, NTV Spor’a konuştu. Bursaspor’a gelmekle cok doğru bir karar verdiğini belirten Taiwo, “Bursa cok iyi bir kulup ve buraya geldiğim icin cok mutluyum. Taraftarlar da muhteşem Marsilya'da oynadığım donem gibi kuluplerine gonulden bağlılar cok buyuk destek veriyorlar. Bursa’daki atmosferi gercekten cok beğendim” diye konustu. Ligde şampiyonluk şanslarının bulunduğunu soyleyen Nijeryalı, “Oremli rakiplere karşı mucadele edeceğiz. Galatasaray cok guclu gozukuyor. Ama futbol oynuyoruz belki onları her iki mactada farklı yeneriz bunu kimse bilemez. Buyuk takım ya kucuk takım diye bir ayrım artık yok. Sahaya 11 kişi cıkıyorsunuz. Ben kendime guveniyorum cok iyi bir takımda oynadığımı da biliyorum. En az şampiyon adayları kadar şansımız olduğunu duşunuyorum” dedi. Nijeryalı savunma oyuncusu Christoph Daum transferini de değerlendirdi. Daum’un iyi bir teknik direktor olduğunu vurgulayan Taiwo, Daum’la iyi sonuclar alacaklarına inandığını soyledi. "AVRUPA’YA COK ERKEN VEDA ETTİK" Avrupa’dan erken elenmenin hayal kırıklığı icerisinde olduklarını vurgulayan Taiwo konuyla ilgili, “Bazen kazanır bazen kaybedersiniz. Bizler profesyonel futbolcularız her durumda ayağa kalkmalıyız. Ama tabiiki elenmek buyuk bir uzuntuye sebep oldu. Taraftarın tepkisini anlıyoruz Avrupa Ligi’nden buyuk beklentileri vardı. Bizim icin de buyuk hayalkırıklığı oldu cunku her futbolcu Avrupa kupalarında mucadele etmek ister. Cok erken veda ettik. Ancak artık bu mağlubiyeti unutup tamamen lige odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı. Taye Taiwo, Bursaspor'daki hedeflerinden de bahsetti. Nijeryalı oyuncu, “Transferimin ardından duzenlenen basın toplantısında soylediğim gibi oncelikle bu kulube katkı sağlamak istiyorum. Eğer Bursaspor'dan ayrılırsam arkamda onemli başarılar bırakmak istiyorum. Sonucta her zamar kazanan olmak isterim kolay değil ama en azından bunun icin savaşırım” şeklinde konuştu. "DROGBA COK BUYUK BİR FUTBOLCU" Taiwo, “Bu sezon en cok hangi futbolcu gozunu korkutuyor?” sorusu sorulması uzerine,”Drogba tabiiki cok buyuk bir oyuncu,kariyeri ortada cok kaliteli bir golcu. Sadece Drogba değil Turkiye'de onemli başka golculer de var. Ben tabiiki tek başıma onları durduracak gucte değilim. Takımca savunma yaptığımız surece herkesle başa cıkabiliriz. Takımca hucum yaptığımız surece de her takımı yenebiliriz” cevabını verdi. Son olarak Bursa halkından bahseden Taye Taiwo, Bursa taraftarının kendisine cok iyi davrandığını ve kendisini cok sıcak karşıladıklarını soyledi. Nijeryalı futbolcu, taraftarı mutlu etmek icin ellerinden geleni yapacaklarını da sozlerine ekledi. Ntvspor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Taiwo şampiyonluk icin iddialı!