Tescil Kararı Katliamdır
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Tescil Kararı Katliamdır
-
04-10-2019, 22:59:05Şahin Ulu, PTT 1.Ligin tescil edilmesinin mumkun olmadığını acıkladı. "Tescil edilirse bu bir katliamdır" Kartalspor, Goztepe ve Adanaspor'un 2012-2013 sezonunun Federasyon tarafından tescil edilmemesi konusunda uc kulup de gerekli itırazı yapmıştı. Spor Adamı Şahin Ulu bugun yaptığı acıklamada, ligin tescil edilemeyeceğini dile getirdi ve "Tescil edilirse bu bir katliamdır" dedi.. Futbol Federasyonunun ozerk olduğuna dikkat ceken Şahin Ulu, "76.maddenin olmazsa olmaz kuralı oradaki hukumler tamamlanmadan ligde hickimse oynayamaz.2012-2013 1.Lig musabaka statusunun 3.maddesinde de lige katılamazsın diyor.Ankaragucu olağan genel kurulda TFF'ye sunması gereken tahmini butceyi goruşmemiş.Kural diyor ki,sen genel kurul tarafından onaylanmış butceni, bilanconu getirmezsen yetkini askıya alırım, bu hukumleri yerine getiremeyen Ankaragucu'ne nasıl izin verdin? Tescilin olması mumkun değil..Lig tescil edilirse bu bir katliamdır.Tescil edilebilmesi icin Federasyonun eldeki belgeleri ve talepleri gerekceli kararla curutmesi lazım. Ben yaptım oldu.Olmaz. Ana statuyu ve kanunu nasıl değiştirecekler.?"diye sorular yoneltti. Sporun icerisinden biri olduğunu ve 490 yıllık spor adamı olduğunu anlatan Şahin Ulu konuşmasını şoyle surdurdu: "Adanaspor, Goztepe ve Kartal davalarında haklılar. Adanaspor taraftarına sesleniyorum ispat mı istiyorsunuz, ayağınıza gelip orada ispatlarım. Bu belgeler gecmez desinler Başkan Bayram Akgul tek tabışaına mucadele ediyor. Bir kulup başkanı armasıyla, ismiyle TFF'ye karşı bu şekilde mucadele ediyorsa taraftarın orada olması lazım. Petrofisi'nin eski başkanıyım. Adana'yı, Adanasporluyu,Demirsporluyu iyi tanırım. Armasını, rengini yurekten sever. Şimdi hakkınızı aramayacaksınız ne zaman arayacaksınız. Burada belgeler var, icraat orada eylem orada, hukum sona ermiş.Federasyon burada pardon mu diyecek? Adanaspor iki hafta ust uste hata yapsa ligden ihrac etmezler mi? Yaptırımın olmamasına rağmen 2009 yılında Ankaraspor'u ihrac etmişsin.1461 Trabzon'a play-off'a kalamazsın diyorsun.Ancak 76. maddenin 2-3 ve 4'te yaptırım uygulamıyorsun..76'nın 6.fıkrasına yaptırım uyguluyorsun.TFF der ki, ben ana statuyu de, kanunu da, UEFA,FİFA'yı da takmıyorum. Ben yaptım oldu kanununu ilan eder" Spor adamı Şahin Ulu, ihlalin kesin olduğunu belirterek"Nerede bu taraftarlar, Goztepeliler, Kartalılar, Adanasporlular. Ankaragucu de mağdur. Bunlar haklarına sahip cıkmayacaklar kimler cıkacaklar.Kartal,Goztepe,Ankaragucu, Adana'nın yureklerindeki sevgi taşarsa cok kişiyi boğar. Herkes haddini bilecek yaptığı yanlıştan donecek. Yanlış uygulama var. Ana statuye aykırıysa yapılan işlem, oynanan musabakalar 1.ligin tesciline mumkun değil. Ancak Rize ve Erciyes'in muktesep hakkkıdır ama duşenleri duşuremezsin. Federasyon baştan gereğini yapsa ve lige almazsa bu sorun yaşanmazdı.Adanaspor, Ankaragucu'ne 3 puan kaybetmiş durumda. Ankaragucu'nden altı puan alan takımların puanlarını silsek Adanaspor Play-Off'a kalmaz mıydı? İddialı konuşuyorum,bunları curutsunler,yuzume tukursunler.Ayrıca Kartal ve Adanaspor başkanı, ust duzey bir hukukcu ve artı 5 hukukcu daha belgelerle konuştuk ve herkesin ortak kararı ihlal kesin." ifadelerini kullandı Tff Ana statusu 76.madde de usulune gore bu sezon PTT 1.ligde mucadele eden Ankaragucu yaptığı kongrede Butcesini Genel Kurul uyelerine onaylatmadığı ispat edildi. Buna rağmen TFF`de usulsuzluk yapıldı ve Uefa.Fifa kuralları hice sayılarak bir lig oynatıldı. Tff 76.madde:Maddi bilancolarını butcelerini her kulup kongre uyelerine onaylatmalıdır. İŞTE 76.MADDE TURKİYE FUTBOL FEDERASYONU STATUSU Madde 76 Kuluplerin Yapısı ve Tescili 1-Tum futbol kulupleri ve futbol şubesi bulunan spor kulupleri TFF Yonetim Kurulu tarafından oluşturulan "Futbol Kuluplerinin Tescil Yonetmelikleri" doğrultusunda tescil edilir. 2-Tum futbol kulupleri ve futbol şubesi bulunan spor kulupleri gelir ve gider cetvellerini, bilancolarını ve gelecek sezonu kapsayan butceleri ile Genel Kurul Tutanaklarını yıllık Genel Kurullarında onaylandığı bicimi ile ve ilgili Genel Kurul tarihinden itibaren otuz (30) gun icerisinde TFF`ye sunar. Herhangi bir kulubun bu yukumluluğunu yerine getirmemesi veya bu acıdan yanlış yonlendirici bilgi vermesi durumunda bu kulube bir uyarı verilir ve yetkililerinin hakları askıya alınır. 3-Kulubun sozu edilen yukumluluğunu uyarı tarihinden itibaren otuz (30) gun icerisinde yerine getirmemesi durumunda puan tenzili yaptırımı uygulanır. Kulubun sozu edilen yukumluluğunu ilave otuz (30) gun icerisinde de yerine getirmemesi durumunda kume duşurulur. Fifa ve Uefa'nın Ulke federasyonlarIna kesin emri FIFA ve UEFA kurallarını hice sayarak Ankaragucu'nun ligde oynamasına izin verdi. İşte 2012-2013 1.Lig musabaka statusunun 3.maddesi.. 3.madde lige katılamazsın diyor.. 2012-2013 1.LİG MUSABAKA STATUSU (3) Lig’e katılacak olan kulupler, “TFF 1. Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri suresi icerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak ve suresinde sunmayan, TFF talimat ve duzenlemelerine aykırı hareket eden kulupler, lig musabakalarına katılamazlar Kaynak __________________