Lafla değil icraatla
Futbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Lafla değil icraatla
-
04-10-2019, 22:55:44Yeşil beyazlı taraftar ve camiadan transfer konusunda sabırlı olmalarını isteyen Karaman, ’cunku iyi işler yapacağız. Yonetimiyle teknik heyetiyle bir butun olduk’ dedi. Bursaspor Teknik Direktoru Hikmet Karaman, Avusturya yolculuğu sırasında OLAY Medya Spor Muduru Orhan Guney’e carpıcı acıklamalarda bulundu. Karaman, Bursa’da kısa bir on hazırlık yaptıklarını belirterek, “Yani esas calışmalar Seefld’de olacak. Burada oynayacağımız hazırlık macları ve yapacağımız fiziksel, teknik, taktik anlamdaki calışmalar bizim Avrupa’da başarılı olmamız yolunda onemli bir yer teşkil edecek” diye konuştu. ’İYİ İŞLER YAPACAĞIZ’ Avusturya kampı oncesinde yonetim kurulu ile bir değerlendirme yaptıklarını da belirten Karaman şoyle konuştu, “4 tane nokta atışı yapmamız gerekiyor. Taraftarımız, Bursa şehri, medya, camia kısacası herkes bir haber bekliyor. Net birşey ortaya cıkmayınca da haklı olarak zaman zaman tedirginlik, eleştiri ortaya cıkıyor. Ben sabırlı olmalarını diliyorum. Cunku iyi işler yapacağız. Bunun icin yonetimiyle teknik heyetiyle bir butun olduk.” EDU İLE İLGİLİ ANALİZ “Gecen seneden Vederson gitti, iki kiralık oyuncu Ferdinand ve Edu ile birlikte 3 kaybımız var. Edu ile ilgili taraftarımızla fikirlerimi paylaşmak istiyorum. ABD Milli Takımı’nda oynuyor. Zaman zaman yurtdışına maclara giden, kıtalararası ucuşlar yapan oyuncumuzdu. Bunun zorluklarını yaşadık. Top rakipteyken gercekten iyi bir Edu vardı. Defensı iyi yapan, top kapan ama top bizdeyken olumlu kullanmakta zorlanıyordu. Gonul ister ki iki yonlu oyuncu olsun. Hem rakipten top kapsın, hem de iyi oyuna soksun.” ’BİR HAFTADA BİTİRMELİYİZ’ “Şimdi Yasin ile Şamil var. Her ikisi de gorev oyuncuları, hemen hemen Edu’ya yakınlar, hatta Turk olma avantajları takımın lehinde olan bir durum. Zaten 6 artı 0 yabancı kuralı cıktı. Ne olacağı belli değil. Elimizde 11 yabancı var. Şimdi ben 4 tane oyuncu istiyorum 4’u de yabacı. Başka da şansımız yok. Olmazsa olmaz denilen mevkiler var. Duşunduğum bir mevkiye de alırsak etti mi 5 yabancı. İnsanlar dışardan bakınca pek goremiyor ama biz olayın icindeyiz. Tercih yapmak zorundayız. Transferi ona gore yapmamız gerekiyor.” Karaman, kamp etabının ilk haftasında transferi bitirip rahat bir şekilde hazırlık maclarını oynamayı ve Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi’ne hazır hale gelmeyi arzuladıklarını soyledi. ’BİR DEVRİM YAPTIK’ Hikmet Hoca, hic bir kulubun 17 genc oyuncuyla kampa gitmeyeceğini savundu. Gecmiş yonetime altyapıya verdiği onemden dolmayı teşekkur eden Teknik Direktor Hikmet Karaman, Erkan Korustan yoretiminin de altyapı konusunda bir devrim yaptığını soyledi. Hikmet Hoca şoyle konuştu: “17 genc oyuncuyla hic kimse kampa gitmez. 3-4 tane alırlar. Bu cocuklar Avusturya’da ciddi maclar oynayacak. Cunku bunlar tam araya sıkışmış grup. Ya oynayacaklar, ya kiraya verilecekler ya kaybolup gidecekler. Faruk Hoca’yı kampa goturduk. Antrenmanları ayrı yapacağız. Bende başlarında olacağım.” ’LAFLA DEĞİL İCRAATLA’ “Bu oyuncularımızı takıma katma calışacağız. Kulubun altyapıya verdiği onem ortada. Ben fikrimi soyledim, kulup yonetimi uyguladı. Goturemediğimiz 3-4 tane oyuncu var, icim parcalandı. 3 tane oyuncu milli takımdaydı. Sakin olsunlar, sabırlı olsunlar. Onların yaş grubu biraz daha aşağıda. Onlar hep benim kafamdaki insanlar. Aynı şans devre arasında yada bir dahaki sene onlara da gelecekler. Avusturya’daki maclarda 11 kişi oynayacak, 5-6 tane değişecek. Altyapıya laf olarak değil icraatla onem veriyoruz.” Olay __________________