Batalla, merak ettiğiniz tum sorulara OLAY Spor aracılığıyla cevap verdi. Sadece Bursasporlular’ın değil, Turk futbolseverlerin hayranlıkla izleyip, futboluna buyuk saygı duydukları Pablo Martin Batalla, Avusturya kampındaki ilk konuğumuz oldu. Arjantinli yıldıza merak ettiğimiz tum soruları Olay Spor ekibi olarak yonelttik, o da cok samimi bir şekilde yanıt verdi. Ozellikle kendisine gelen transfer tekliflerine verdiği cevaplar, sozleşmesini uzatmasının gercek sebebi, aile yapısı ve tercuman kriziyle ilgili cok onemli acıklamalar yapan Batalla’ya sozu bırakalım... ’OLUMLU BEKLENTİLERİM VAR’ Bursaspor’un bir bireyi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Arjantinli yıldız, ’Her sezon başı olduğu gibi iyi bir hazırlık donemi gecirmeyi umuyorum. Tabii ki onumuzdeki sezondan da olumlu beklentilerimiz var. Ozellikle Avrupa kupalarında bu kez daha dikkalli olmamız gerektiğinin farkındayız’ dedi. Sozleşmesini uzatmasındaki en buyuk etkenin merhum İbrahim Yazıcı’ya verdiği soz olduğunu anlatan Batalla, şunları soyledi: ’EN VERİMLİ CAĞIMDAYIM’ ’4 yıldır buradayım. Artık evim gibi oldu. Ayrıca verdiğimiz bir de soz vardı. Onu yerine getirmek istedim. Şu an en verimli cağımı Bursaspor’da yaşıyorum. Bursasporlular’ın beni cok sevdiğini hissettiğim icin cok calışmam ve onları mahcup etmemem gerekiyor. Ayrıca kendi ulkem Arjantin’i de en iyi şekilde temsil etmek zorundayım.’ Kendisine gelen transfer tekliflerinden de bahseden tecrubeli oyuncu, şu ifadeleri kullandı: ’TARAFTARLAR COK DEĞERLİ’ ’Katar’dan ve Rusya’dan cok ciddi teklifler aldım. Once Rusya’dan geldi. Şimdi de Katar’dan. Ancak benim onceliğim Bursaspor. Verdiğim sozu tutmayı seviyorum. Onumde 3 yıllık bir surec daha var. Bu surede yine elimden gelenin en iyisini Bursaspor icin vermek istiyorum. Taraftarlar beni, ben de onları cok seviyorum. Kendimi evimde gibi hissettiriyorlar. Bana cok fanatikler ama cok da değerliler. Onların sevgisine layık olmaya calışıyorum.’ ’MARADONA’YI İZLEYEREK BUYUDUM’ Maradona hayranı olduğunu soyleyen Batalla, Riquelme’yi de cok beğendiğini ifade etti. Mutevazi bir yaşam surmeyi hayat bicimi olarak sectiğini anlatan Pablo Martin Batalla, ’4 kardeşiz. Annem ve babam ve 3 kız kardeşim Arjantin’de. Futbola cok kucuk yaşta yani 5 yaşımda başladım. 14 yaşında da Velez de mac oynamaya başladım. Futbol oynamayı cok seviyorum. Babam da beni bu konuda destekledi. Mesela ben Maradona’yı izleyerek buyudum. Ona hayranım. Kendi donemimle ilgili de Riquelme’yi cok beğeniyorum’ dedi. ’VOLKAN CAY İCİN VERİLEN KARARA SAYGI DUYUYORUM’ Arjantinli yıldız, yonetimin yollarını ayırdığı tercuman Volkan Cay’la ilgili, ’Saygı duymaktan başka şansım yok’ dedi. Bursaspor yonetimin yollarını ayırma kararı aldığı tercuman Volkan Cay’la ilgili de konuşan Batalla, ’4 senedir herşeyimi paylaştığım bir insandı. Bu kararı ben almadım. Ama saygı duymaktan başka şansım yok’ diye konuştu. ’MESSİ’YLE OYNAMAK İSTERİM’ Takımda Guney Amerikalı oyuncuların olmasının kendisi adına avantaj yarattığını anlatan Batalla, yan yana oynamak istediği futbolcuların başında da Messi olduğunu soyledi. Yabancı bir ulkede aynı dili konuşan insanların bulunmasının cok onemli olduğunu belirten Arjantinli futbolcu, ’Turk halkı sıcak kanlı olmasına rağmen biz de zaman zaman iletişim kuracağımız yuzler arıyoruz. Belluschi ve Pinto ile anlaşmamızın sebebi sadece dil değil kulturlerimizin de aynı olması. Turkce oğrenmeye calışıyorum. Normalde tanımadığım insanlara uzak duruyorum. Isındıkca bildiğim kadarıyla Turkce konuşmaya calışıyorum” dedi. ’DAHA ERKEN AMA FUTBOLU ULKEMDE BIRAKMAYI DUŞUNUYORUM’ Batalla, futbol yaşantısına Arjantin’de nokta koymayı istediğini soyledi. Futbolculukta en verimli cağında olduğunu yineleyen Pablo Martin Batalla, 3 yıl sonunda ne olacağını bilmediğini ancak kariyerine ulkesi Arjantin’de son vermek istediğini soyledi. Turk futbolu ile Arjantin futbolunu kıyaslayan Batalla, ’Benim ulkem futbolcu fabrikası gibi. Turkiye’de ise ekonomik şartlar iyi’ diye konuştu. Taraftarların kendisine gosterdiği ilgiden zaman zaman rahatsızlık duyduğunu da anlatan Arjantinli oyuncu, ’Futbol bir ekip işi. Ben bu başarıları tek başıma elde etmiyorum. İşler kotu gittiğinde faturanın bana cıkarılmasını da istemem’ dedi. Olayspor __________________