Babadan cocuğa gecen miras gibi
Futbol0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Babadan cocuğa gecen miras gibi
-
04-10-2019, 22:54:00Son gunlerde bakıyoruz Bursaspor icin bircok yıldız ismin adı geciyor ve aldığımız duyumlar da futbolcuların Bursa’ya gelmek icin can attığı yonunde… Zaten Taye Taiwo’nun da Bursaspor’u tercih etmesi bunun bir gostergesi… Peki neden? 1-Bursaspor’da odemeler zamanında yapılıyor. 2-4 yıldır art arda Avrupa’ya katılıyor. 3-Ligde hep ust sıralarda yer alıyor. Tabii taraftarın ‘itici guc’ gorevini gormesini, tesislerin mukemmel olmasını, Bursa şehrinin yaşam standartlarının yuksek olmasını da sayabiliriz… Hatta CAS’ta dava kazanan ilk Turk kulubu olması bile Bursaspor icin artı hanesine yazılacak bir durum… Ancak transferini duşunen bir futbolcu ilk once alacağı paraya, zamanında odenmesine ve takımın ligdeki iddiasına bakar… Daha birkac yıl once borc batağında yuzen, sportif başarıdan uzak bir kulupken, boyle bir değişimin gercekleşmesi adeta devrim niteliğinde… Ve acık ve net olarak soylemek gerekirse bunu da yapan, ben de dahil olmak uzere daha iyisi adına acımasızca eleştirdiğimiz İbrahim Yazıcı ve yonetimi… Yonetim Taiwo hamlesiyle onemli bir işe imza attı… Ardından gelecek isimlerin de Taiwo’yu aratmayacak populerlikte olduğunu gosteriyor… Fakat bir onceki yonetimin de Bursaspor’a adeta cağ atlattığını ve yeni yonetime bu imkanları sunarak gittiğini unutmamak gerekiyor… Bu durum babadan cocuğa gecen bir miras gibi adeta… Yeni yonetim bu mirası akıllı hamlelerle kullanırsa servetine servet katacak duruma gelir… Aksi takdirde hem maddi hem de sportif anlamda sıkıntı yaşanır… Bursaspor’un dun oynadığı hazırlık macında anlam veremediğim bir şey var… Evet takım yorgun olabilir… Hikmet Karaman yeni bir sistemi oturtmak icin cabalayabilir… Ancak daha sezon başında forma şansı arayan futbolcuların bu kadar ciddiyetten uzak oynamaları kabul edilemez… 3 senedir yaşanan sıkıntı bu… Rakip secmeyi seven Bursasporlu oyuncular, buna daha hazırlık maclarında başladılar… Kimin ne oynadığı hatta ne oynamak istediği belli değil… Futbolcular acil olarak kendilerini toparlamalı… Cunku Bursaspor sadece 4 ya da 5 transfer yapacak, takımın yenilenme şansı yok… Kaynak: Bursa Hakimiyet __________________