
Yarım kilo taze borulce
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 limon suyu
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı
Borulceler yıkanır, ayıklanır ve haşlanır. Haşlandıktan sonra suzulur ve 30 saniye kadar soğuk su altında tutulur (Haşladığınız tum sebzeleri haşladıktan sonra suzgec aracılığı ile veya soğuk su olan başka bir kap icine aktarmak suretiyle soğuk su ile temas ettirirseniz sebzelerin renkleri daha canlı ve sebzeler de daha diri olacaktır).
Ayrı bir kapta zeytinyağı , limon ekşisi, ezilmiş sarımsaklar karıştırılır.
Genişce bir kaba borulceler konur, tuzlanır ve uzerinden limonlu zeytinyağı gezdirilir ve guzelce karıştırılır. Sos ile borulcelerin tamamı temas eder. Servis yapacağınız tabağa duzgunce aktarılır, geride kalan sos uzerinden gezdirilir.
Afiyet olsun…
__________________