Olağanustu Genel Kurul oncesinde acıklamalarda bulunan MKE Ankaragucu Başkanı Mehmet Yiğiner, "35 Milyon TL ile gelecek olan Ağcabağ'a dedik ki; 'Buyur gel. Parayı bankaya yatır. Biz aday olmayacağız" ifadelerini kullandı. Ankaragucu Beştepe Tesisleri'nde İHA'ya MKE Ankaragucu'nun gundemine dair konuşan Başkan Mehmet Yiğiner, Hector Canteros, Dever Orgill ve Michal Pazdan'ın sozleşmeleri devam ettiğini, haklarında cıkarılan transfer haberlerinin de kasıtlı yapıldığını belirtti. "MUHİM OLAN ANKARAGUCU'NUN MENFAATİDİR" MKE Ankaragucu başkan adayı Murat Ağcabağ'ı disiplinsiz davranışlarından sebep yonetim kurulu olarak ihrac etiklerini hatırlatan Başkan Yiğiner, "Daha sonra yonetim olarak tekrar kayıt ettik ki demokratik ortamda yarışsın diye. Gecmişten bu yana 35 milyon Turk Lirası vaadi var. Kendisi, '70 milyon liramız var, 35 milyon lirası hazır' dedi. Biz de dedik ki burada muhim olan Ankaragucu'nun menfaatidir. Koltuk sevdamızda yok. Zaten kaldı ki donem donem bazı genel kurullarda da salona dahi gelmedim. Delegeler son ana kadar beklediler aday cıkmayınca liste sundular. Beni arayıp rica ettiler, 'tamam' dedim. Salona gelmeden başkan secilmişliğimizde oldu" dedi. "ACIK VE NET SOYLUYORUM, HER TURLU DESTEK VERİRİZ" Kendileri icin en onemli şeyin MKE Ankaragucu'nun yaşaması ve iyi şekilde temsil edilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Yiğiner, şoyle devam etti: "Biz 35 milyon TL ile gelecek olan Ağcabağ'a dedik ki; 'Buyur gel. Parayı bankaya yatır. Biz aday olmayacağız.' Bunu bir kez daha soyluyorum. Kendileri soz verdiler, sadece sozlerini yerine getirsinler. Hacizler varmışta para borca gidermiş. Kesinlikle oyle bir şey yok. Direkt banka hesabına yatırsın. Biz oradan futbolcuların hesabına yatırırız. Direkt futbolcu alacaklarına gider. Ornek veriyorum, Altay Bayındır satıldı. Ondan gelecek parayı nereye odeyeceğiz? Biz bunu yonetici alacaklarına mı odeyeceğiz? Hayır. Soylediğimiz gibi icerideki futbolcuların tamamına odeyeceğiz. Aynı şekilde oyle bir 35 milyon TL gibi para geldiği zaman transfer yasağı onundeki engelleri tamamen kaldırmış oluruz. Bizim icin de iyi olur. O zaman, 'Buyur gel devam et' deriz. Biz de destekleriz. Salonda da destekleriz. Secim biter tesislere gelir, 'Hayırlı olsun' deriz. Ekonomik olarak destek veririz. Acık ve net soyluyorum her turlu destek veririz." "KONGREYİ 30 TEMMUZ'DA YAPACAĞIZ" Yapılacak olan Olağanustu Genel Kurul hakkında da konuşan Mehmet Yiğiner, "Kongreyi 30 Temmuz'da yapacağız, gelen olur, gelmeyen olur. Tatilde olanlar olabilir. Verilen saatte genel sayının yarısını gecmek lazım. İşi sağlam yapmak lazım. İki kere insanları yormamak gerek. Allah'ın izniyle 30 Temmuz'da bu iş biter" ifadelerinde bulundu. "GENCLERBİRLİĞİ İLE ERYAMAN STADI'NDA OYNAYIP GİDERLERİ YARI YARIYA İNDİRMEK İSTİYORUZ" Eryaman Stadyumu'nun tahsisi icin bakanlığa başvurduklarını soyleyen Yiğiner, "Ulusal Lisans almamız icin stadı bildirmemiz lazım. Biz de Genclerbirliği ile Eryaman Stadı'nda oynayıp giderleri yarı yarıya indirmek istiyoruz. Bununla ilgili Genclik ve Spor Bakanlığı'na başvurduk. Onlardan gelecek tahsisi bekliyoruz. Tahsis geldiği zaman hem kombine satışlarımızı yapacağız hem de reklam vereceğiz panolara. Tahsis olmadığı icin gerek biz gerekse Genclerbirliği bekliyoruz" şeklinde konuştu. "BUGUN KUPA FİNALİ BURADA OYNANIR, YARIN MİLLİ MACLAR" Super Kupa Finali'nin Ankara'ya verilmesi sebebi ile Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Ozdemir'e teşekkur ettiğini dile getiren Yiğiner, "Bazı taraftarlar tepki gosterdi. Bu da bir organizasyondur. Ankaralı futbolseverlerin de buna katılma hakkı vardır. Ankara'da olması bizi sevindirir, mutlu eder. Bizden bir şey goturmez. Bu bir başlangıc olur, bugun kupa finali burada oynanır, yarın milli maclar. Yıllardır biz Ankara'da milli mac izleyemedik. Hem de stadın ciddi eksikleri vardı. Bunlar da giderilmiş olur" dedi. "SOZLEŞMESİ DEVAM FUTBOLCULARIN BİR YERE GİTME ŞANSI YOK" Son donemde sozleşmeli oyuncuları Michal Pazdan, Dever Orgill ve Hector Canteros hakkında ortaya atılan transfer haberlerinin kasti olarak yapıldığını duşunduğunu dile getiren Yiğiner, şunları soyledi: "Bu şekilde bizleri yıpratıp kulubu ele gecirme planları bunlar. Bunlarının hepsinin ustesinden geliriz. 2-3 gune kadar futbolcularımız gelmeye başlar. Ante Kulusic kampta, antrenmandaydı. Gunlerce Genclerbirliği'ne gitti diye haber yaptılar. Yarın Pazdan gelir. Diğer gun kalan futbolcular gelir. Cunku bunlar kupa finallerinde oynadıkları icin, 'Ailemize zaman ayıramadık. Kendimiz de dinlenemedik' diyerek bizden izin istediler. Biz de izin verdik, ileride sıkıntı yaşanmaması icin aileyi gormek adına gidip gelme anlamında. Kimsenin bir yere gitmişliği yok. Onlar kendi futbolcularımız. Sozleşmesi devam eden futbolcuların bir yere gitme şansı zaten yok. Mantıklı da değil. Biz bu futbolcuların alacaklarını yatırdığımız surece hic kimse bir yere gidemez." "ALTAY BAYINDIR İCİN 3 MİLYON EURO İSTEDİK" Altay Bayındır transferinden elde edilen 1.5 milyon Euro'nun iyi bir para olduğunu soyleyen Başkan Mehmet Yiğiner, "Biz Altay'ı amator kulupten aldık. Yetiştirdik, calıştırdık. Kendi donemimizde aldık. Kendi donemimizde sattık ve kulube 1.5 Milyon Euro para kazandırmış olduk. Demek ki alt yapıdan cıkıyor. Bundan sonra da cıkacak. Altay Bayındır icin 3 Milyon Euro istedik. Diğer takımlar da istedi, Galatasaray, Beşiktaş ama 1.5 milyon Euro'ya cıkan Fenerbahce oldu. Altay, 'Başkanım siz anlaşın, kulubum kazansın sonrasında biz anlaşırız' dedi. Altay o anlamda cok fedakar davrandı" diye konuştu. "YAPILANDIRMAYA GİRDİĞİMİZ ZAMAN HİCBİR PROBLEM KALMAYACAK" Gectiğimiz gunlerde Trabzonspor'un borclarını yapılandırdığını hatırlatan Mehmet Yiğiner, acıklamasına şoyle devam etti: "Biliyorsunuz onların borcu bizden daha fazla. Başkan da bildiğim kadarıyla kefalet verdi. 'Bu borc artmayacak, eksilecek' diye bir imza attı. Diğer kulupler de bundan faydalanacak. Biz de ivedilikle faydalanmak icin 12. ayda dosyamızı verdik. Eksikler tamamlandı. Bekliyoruz. Biz de bankalar birliğinin yapılandırmasına girmek istiyoruz. Yapılandırmaya girdiğimiz zaman hicbir problem kalmayacak. İlk oncelik Trabzonspor'a verildi, umarım ikinci biz oluruz. Zaten yapılandırma olduktan sonra kulubun ekonomik anlamda gecmiş borcları ile ilgili bir sorun olacağını duşunmuyorum. Cunku burada başkanlar, yoneticiler sorumlu olduğu icin bu borcu arttıramazsın. Cok fazla para verip transferler yapamazsın. Yani kulubu fazla borclandırmaz. Bu fazlalığı başkan ve yoneticiler kendi odemiş olacak. Yapılandırmadan faydalanacak olursak ilk yapacağımız iş borcları ve futbolcu alacaklarının tamamını odemek. Transfer yasağını kaldırarak butcemize uygun transferler yapmak. Yani bunlar cok uzak işler değil." "KULUBUN EKONOMİK PROBLEMLERİNİ COZUP ONDAN SONRA BİR TEKNİK DİREKTOR GETİRMEK İSTİYORUZ" Bazı teknik direktorler ile goruşme halinde olduklarını da belirten Yiğiner, "Onceliğimiz transfer yasağının kalkması. Biliyorsunuz teknik direktorle anlaşırsınız ama transfer yasağı kalkmaz, bu da onun bahanesi olur. Kulube bir katkı sağlayamaz. Belki de ligin başında ayrılma ihtiyacı duyabilir. Bunların onune gecmek adına biz hocalarla goruştuk. Fakat kulubun ekonomik problemlerini cozup ondan sonra bir teknik direktor getirmek istiyoruz. Daha once takımımızı calıştıran hocalar var. Şu an futbolcularımıza idman veriyor. Kamptalar. Futbolcuların hazırlanmasında problem yok. Muhim olan ikinci kampa tam kadro gidebilmek" acıklamasında bulundu. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile goruştuğunu soyleyen Başkan Yiğiner, sozlerine şoyle devam etti: "Ankara Buyukşehir Belediye Başkanımız tanıtım programında atkısını boynuna takıp, 'Ankaragucu'nu Şampiyonlar Liginde oynatacağız' diye konuştu. Sozler verdi. Gerek İngiltere'de, gerek Rusya'da gittiği ulkelerde maclar ayarlıyor. Kendisi ile goruşme yaptık. Yardımcı olacağını soyledi. 'Belediye meclisinde sıkıtı var ama şirketlerden yardımcı olacağız' dedi." "AMACIMIZIN SADECE ANKARAGUCU'NU DESTEKLEMEK OLMASI LAZIM" MKE Ankaragucu Kulubunden beklenti icerisinde olanlar ile mucadele ettiklerini vurgulayan Başkan Mehmet Yiğiner, "Artık bizim de taraftarlarımızın da amacı Ankaragucu'ne destek olabilmek olmalı. Başka bir niyetimizin olmaması lazım. Emin olun sadece bunu duşunduğunuz zaman bir problem cıkmaz. Herkes Ankaragucu'nu yaşatmak icin maddi manevi destek olur. Acıkca soyluyorum, beklentisi olanlar varsa onlarla zaten mucadele ediyoruz. O kişiler de bizi biliyor, biz de onları biliyoruz. Ankara cok buyuk bir yer değil. Burada yapılacak şey birlik, beraberlik icerisinde gurultusuz genel kurul surecini atlatalım. Sonrasında guzelce ailelerin gelebileceği ortam sağlayalım. Bu ortamı da taraftarımız sağlayacak. Yepyeni stadın kırılmaz denilen koltukları kırılıyor. Ne gereği var? Boyle kişileri aramızda barındırmayalım. Bu tur kişileri uzaklaştırdığımız zaman goreceksiniz taraftar profili olduğu gibi değişecek. Herkes ailesini alıp stada koşacak. Ankara'da bu potansiyel var, bizim biraz daha sağduyulu olmamız lazım. Amacımızın sadece Ankaragucu'nu desteklemek olması lazım. Başka niyet olmamalı. Bu şekilde olursa başarı da huzur da mutluluk da gelir" diyerek sozlerini noktalandırdı. Gazeteler