Bursaspor'un eski yıldızlarından Murat Sozkesen, Ordu'da yeşil beyazlı takımı yalnız bırakmayan isimlerden biri. Tarihi mac oncesi kampı ziyaret eden Sozkesen, Olay Spor'a da onemli acıklamalar yaptı. Zor bir macın yeşil beyazlı oyuncuları beklediğini belirten Murat Sozkesen, “Kazanırsa Bursaspor yoluna Super Lig'de devam edecek. Yenilirse bir alt lige duşecek. Bursaspor buyuk camia. Bizde oynadık. Futbolcular mac sonunu duşunmeli. Kaybedersek ne olur, kazanırsak ne olur diye hayal ederlerse Bursaspor rahat kazanır” diye konuştu. Buyuk stres vardır Şuan futbolcuların stres olarak zor durumda olduğunu ifade eden Sozkesen, şoyle konuştu: “Futbol oynamayana bunları anlatamazsınız. Şu saniyeyi yaşamadığınız surece futbolcu gibi duşunemediğimiz surece bunu kimse anlayamaz. Futbolcuların yapacağı tek şey var; kazandıkları takdirde macın sonunu hayal edecekler. Bu hayali kurdukları surece inanın yenilme şansları yok. Sadece Batalla'dan bir şey beklemeyecekler. Trabzon macında Harun'dan tutun da herkes Batalla gibi olmalı.” Takımın iskeletini bozdular “1 mac aynı anda hareket edecekler, aynı anda duşunecekler. Hepsi aynı guce sahip olmalılar ki kazansınlar. Benim kalbimden 2-1 Bursaspor kazanır diye geciyor. Bir suru yanlışı aynı yıl icerisine sığdırırsanız bu sonuc kacınılmaz olur. Bursaspor'un başında Ali Ay var. Ona genelde fatura cıkıyor. Ancak Bursaspor son 2 yıldır Ali Başkan'dan once cok yanlış yonetildi. Ben Unye'de yaşıyorum. Buradan bunu gorebiliyorum. Cok para harcandı, takımın iskeleti gonderildi.” Ders cıkaracaktır “Teknik adam tercihleri tam bir facia. Başkanla ilk defa konuştum. Tanımıyorum cok iyi bir insanmış. Boyle naif insan beklemiyordum. Bulunduğu durumdan dolayı agresif sinirli despot birini bekliyordum. O da kendi doneminde yanlış yonlendirildiğinin farkında. Ders cıkaracaktır. Şuan tek duşuncesi vardır, Bursaspor kume de kalması. Bu sene yaptığım hataları bir daha yapmam diyordur. Onu hissettim.” Mustafa'nın kalbi temiz Gancev ve Mustafa Er'in eski arkadaşları olduğunu vurgulayan Sozkesen, “Onlar icin cok guzel bir şans. Kalpleri demek ki cok guzelmiş. Bursaspor bu duruma duşmese belki de boyle şans gelmezdi. Bazen efsaneler tek macta doğar. Mustafa'nın kaybedeceği bir şey yok. Ama kazacanacağı cok şey var. Mustafa o duruşu sergiliyor. Her zaman kalbi guzel insandı. Cumartesi takımın başında macın bitiş duduğuyle birlikte en cok sevinen kişi Mustafa olur. Başaracaktır. Hayatta hic birşey tesaduf değil” dedi. Bursasporluyuz.org