Malatyaspor Kulubu Başkanı İlhan Kavuk, yonetim kurulu olarak şeffaf bir yonetim anlayışı sergileyeceklerini ve her ay duzenli olarak valiliği ve belediyeyi takım hakkında bilgilendireceklerini soyledi. Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, kulup binasında duzenlediği basın toplantısında, yonetime geldikleri 1 aylık surenin değerlendirmesini yaptı. Yonetime gelmeden onceki durumun ne kadar kotu ve karmaşık olduğunu butun kamuoyunun bildiğini belirten Başkan Kavuk, Futbol Federasyonu ile olan sıkıntıların bazılarının cozumlendiğini, bazılarının ise onumuzdeki doneme bırakıldığını soyledi. Yaşanan sıkıntılardan dolayı futbolcuların kafa yapısı olarak tamamen bittiği bir donemde yonetime geldiklerini dile getiren Kavuk, 1 aylık surecte futbolcuları motive etme hedefinde başarılı olunduğunu ve şu anda iyi bir cizginin yakalandığını kaydetti. Şeffaf bir yonetim anlayışıyla hareket edeceklerini, her ay aylık calışmaları ve kulubun tablosuyla ilgili olarak valiliği ve belediyeyi bilgilendireceklerini belirten Kavuk, "Yonetime geldiğimizde takımın icinde bulunduğu ortam cok kotuydu. Oyuncuları motive ederek bir yere getirdik. Futbolcu alacaklarının yuzde 35'i odendi. Ayrıca futbolculara 4 mac başı odemesi de yapıldı. Futbolcularımız biz istemediğimiz surece hicbir yere gidemezler. Bu donemdeki sıkıntıların cozumu icin Belediye Başkanımız Cemal Akın, kulube 1 milyon 500 bin YTL maddi destekte bulundu. Futbolcularımız, Elazığspor macı sonrasında gidebilirlerdi, bunun onune gectik. İstanbul'dan gelecek olan paralar var. Bununla ilgili calışmayı bayram sonrasına bıraktık. Biz mevcut durumu toparlamaya calışıyoruz" diye konuştu. Transfer calışmalarına başladıklarını soyleyen Başkan Kavuk, "7 futbolcumuz sozleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Kadromuzu 22-25'e cıkartmamız gerekiyor. Transfer calışmalarına başladık. Transferde ince eleyip, sık dokuyacağız. Mevcut kadroyu koruyacağız" dedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Maliye'ye olan borcların odenmesiyle ilgili olarak bir goruşme yaptıklarını belirten Başkan Kavuk, borcların ancak yeni bir kanun cıkmasıyla taksitlendirileceğini, bunu da kısa surede yapılacağının kendilerine aktarıldığını bildirdi. Maliye Bakanı Unakıtan'ın Malatyaspor'a gelir getirici Hazine'ye ait arsa bulunması durumunda yardımcı olma sozu verdiğini de belirten Kavuk, bu konuda bir arayış icerisinde olduklarını kaydetti. Malatyaspor'dan ayrılan 7 futbolcunun Futbol Federasyonu'na bir başvurusu olmadığını ve bu futbolcuların da 4 mac başı odemesinin hesaplarına yatırıldığını ifade eden Kavuk, "Giden futbolcular gelmek istiyorlarsa, oturup konuşuruz. Şuna inanıyorum, futbolcunun mutlaka emeği vardır, ama alternatifleri de vardır. Giden futbolculara karşı iyi niyetli değilim. Gelmek isterlerse oturup konuşuruz. Takımda şu ana kadar gitmek isteyen futbolcu da yok, transfer teklifi gelen futbolcu da yok" şeklinde konuştu. Kavuk, Teknik Direktor Fahrettin Omerovic'ten yonetim olarak memnun olduklarını sozlerine ekledi. __________________