
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2. 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini ( marketlerde kolaylıkla ulaşabilirsiniz )

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri cırpın. Ardından tek tek yumurtaları da cırparak ekleyin. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu elekten gecirin. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın ve hamur kıvamına gelince fıstık ve suda bekletilip yumuşamış yaban mersinlerini ekleyin ve yoğurun. Hamuru 2 yağlı kağıt arasına alın. Once elinizle dikdortgen olacak şekilde uzerine bastırarak şekillendirin. Ardından merdane yardımı ile hamuru biraz inceltin. Uzerindeki yağlı kağıdı alıp onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından cıkartınca dilimleyin. Dilimleri resimde gorulduğu gibi yukarı bakacak şekilde ızgara tepsiye dizin. 10-15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
www.nefisyemektarifleri.com
__________________