Kasımpaşa'nın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Turkiye'de futbol adına iyi işler yapıldığına ornek olarak Drogba ve Sneijder'in tercih etmesini gosterdi.
Kasımpaşa’nın flaş transferlerinden Ryan Babel, TRTSPOR’da yayınlanan İşte Goool programına cok ozel acıklamalar yaptı. İşte o ozel roportajdan cok onemli satır başları; - Kasımpaşa’ya transferimde Şota etkili oldu - Turkiye’de başarılı olmak istiyorum - Drogba ve Sneijder Turkiye’yi tercih ediyorsa burada iyi şeyler yapılıyor demektir - Fenerbahce cok iyi bir takım - Galatasaray’a karşı oynamak zor olacaktır - Umarım Beşiktaş 8-0’lık o macı unutmuştur - Burak Yılmaz ve Emre Belozoğlu’nu beğeniyorum - Bir zamanlar rakiptik şimdi hocam oldu - Yabancı sınırlaması yanlış bir karar - Baklava ve dondurmaya hayran kaldım "TRANSFERİMDE ŞOTA ETKİLİ OLDU" Kariyerinde Liverpool, Ajax gibi kuluplerde oynadın. Sonra yolun Turkiye ile kesişti. Aslında kimsenin beklemediği bir transferdi. Transfer surecini biraz değerlendirir misin? Kasımpaşa'nın projesini cok beğendiğim icin tercihimi Turkiye’den yana kullandım. Şota hocanın da burada olması Kasımpaşa’ya gelmemde etkili oldu. Onunla aynı dili konuşuyoruz. Bana cok yardımcı oldu. Kulubun yeni projesinin bir parcası olmaktan cok mutluyum. Yaşınız cok genc. Peki Premier lig hayaliniz devam edecek mi? Ben şu anda sadece gunu duşunuyorum. Geleceğe dair plan yapmıyorum. Zaten ne olacağını kimse bilemez. Şu anda duşunduğum tek şey takımda iyi bir form grafiği yakalamak ve forma şansı bulmak. Cok calışıp guzel bir başlangıc yapmak istiyorum. "DROGBA VE SNEIJDER GELİYORSA..." Turk futbolu hakkında ne duşunuyorsunuz? Son yıllarda Turkiye'de futbol cok gelişti. Cok guzel bir futbol oynanıyor burada. Galatasaray ve Fenerbahce de Avrupa’da onemli başarılar elde etti. Bu Turk takımları icin onemli. Drogba ve Sneijder gibi dunyanın onemli yıldız oyuncuları Turkiye’yi tercih ediyorsa demek ki burada iyi şeyler yapılıyor. Ajax'ta Sneijder ile forma giydin. Turkiye'de rakibin olacak. Sneijder hakkında ne soylersin? Sneijder ile Ajax’ta birlikte forma giydim ama şimdi rakip takımlarda mucadele etmek hem guzel hem de zor olacaktır. O sahada kazanmak icin cok iyi mucadele ediyor. Ben de takımım icin sonuna kadar savaşacağım. Galatasaray’ın ne kadar iyi bir takım olduğunu hepimiz biliyoruz. Sneijder ve Drogba’nın olduğu bir Galatasaray ile karşılıklı oynamak zor olacaktır. "FENERBAHCE COK İYİ TAKIM" Kuyt ile de Milli takımdan arkadaşsınız. Kuyt icin neler soylemek ister? Turkiye'ye gelmeden onunla hic goruştun mu? Kuyt'ın performansı icin ne soylersin? Kuyt ile Liverpool ve Hollanda Milli Takımı’nda birlikte forma giydik. Ancak Turkiye’ye geldikten sonra hic konuşmadık. Fırsat olmadı. Kuyt’ın performansı ortada. Onun ve takımının ne kadar iyi olduğu biliyoruz. Avrupa’da da başarılı olduklarını televizyondan izledim. Turkiye’ye gelmeden once bir donem Fenerbahce’ye transfer olacağım yonunde haberler cıkmıştı. Ancak bana boyle bir teklif gelmedi. Soylenenler, cıkan haberler doğru değil. "UMARIM BEŞİKTAŞ O MACI UNUTMUŞTUR" 2007-2008 yılında Beşiktaş ile Liverpool’un 8-0 biten macında 2 tane golun var. O mac ile ilgili neler hatırlıyorsun? İstanbul'da İnonu Stadı’na ilk geldiğimizde galibiyet alamadık. Sonra biz intikam almak istedik, cok calıştık ve kendimize guvendik. Guzel bir mactı butun takım iyi bir mucadele ettik. Bende 2 tane gol attım. Guzel bir performans gosterdik. 8-0 gibi unutulmaz bir galibiyet aldık. Sanırım tarih yazdık. Beşiktaş ile stadımızı paylaşacağımızı bilmiyordum yeni oğrendim. Umarım o macı unutmuşlardır. Turkiye'de bildiğin futbolcular var mı? Sneijder ve Kuyt dışında takip ettiğin? En sevdiğim beğendiğim futbolcu Galatasaray’lı Burak Yılmaz. Gecen sezon Avrupa’daki performansını cok beğendim, cok iyi oynadı. Eskiden Emre’yi ( Belozoğlu) de cok izliyordum. Ozellikle İnter'de oynadığı donemde yakından takip ederdim. "BİR ZAMANLAR RAKİPTİK, HOCAM OLDU" Ben Ajax’da forma giyerken, Şota Alkmar’da oynuyordu. Bir zamanlar rakiptik şimdi hocam oldu. O futbolculuk hayatında da hep kazanmak isteyen iddialı biriydi. Şimdi de oyle. Ve şu anda kendi sistemi var. Kendine ait bir felsefesi var. Bunu da en iyi şekilde gostermek istiyor. Turkiye'den başka takımdan teklif alsan duşunur musun? Futbolda ne olacağını kimse bilmez. Ama şu anda Kasımpaşa'da cok mutluyum. Butun futbolcular iyi performans gosterirse tabi ki başka takımlar ilgilenebilir. Gelecek hakkında bir şey soyleyemem hep birlikte goreceğiz. "YABANCI SINIRLAMASI YANLIŞ BİR KARAR" Turkiye'deki yabancı sınırlamasıyla ilgili neler duşunuyor? Turkiye’de futbolun gelişmesini istiyorlarsa bana gore yanlış alınmış bir karar. Kaliteli ve tecrubeli oyuncular buraya gelirse genc futbolcular onlardan bir şeyler oğrenebilir. Genclerin gelişmesi icin onlara zaman vermek gerekir. Tecrube zamanla kazanılacak bir şey. Bana gore Turkiye’deki bu kısıtlama olmayacak bir iş. Klasik bir sorudur herkese sorulur. Turkiye’deki yemekleri tattın mı? Turk mutfağı hakkında cok şey duydum. Ama geleneksel Turk yemeklerini yeme fırsatım olmadı. Ama baklava ve dondurmaya hayran kaldım. sporx __________________
Babel: "Drogba ve Sneijder geliyorsa..."
Futbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Babel: "Drogba ve Sneijder geliyorsa..."