6. Umut Fırat Futbol Turnuvasının Şampiyonu Ulku Okulu Oldu Akhisar Haber Ajansı - AHA 554. Cağlak Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak duzenlen Umut Fırat Futbol Turnuvasının 6.sı duzenlendi. Kovalık Suni Cim Stadında yapılan musabakalara toplam 15 takım katıldı. Yapılan turnuva sonunda şampiyon Ulku Okulu, ikinci Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Okulu, ucuncu Akhisar Ticaret Borsası-Altıeylul okulu ve dorduncu Misak-ı Milli Ali Şefik Okulu oldu. Turnuvanın elim bir kazada eğitim gorduğu şehre giderken kaza yapan oğrenci Umut Fırat adına duzenlenirken ailesi Tahin ve Ayten Kılınc program boyu lokma dokturdu. Turnuvaya onem verdiklerini dile getiren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı konu hakkında şunları kaydetti; 554. Cağlak Festivali kapsamında bu yıl 6.sını duzenlediğimiz geleneksel Umut Fırat Futbol turnuvası final torenine iştirak eden tum katılımcılara teşekkur ederim. Bu yıl şehrimizde ilk defa yapılan mavi kart uygulaması sporcularımızın ornek tavır, durust ve centilmen olmaları acısından onem taşıyor. Bu sebeple hepinizin gosterdiği cabayı takdirle karşılıyoruz. Futbolun populer bir spor olması nedeniyle fair-play kurallarının daha fazla gundemde olduğu aşikardır. Tum spor branşlarında da futbol da başlatılan mavi kart uygulamasının yapılabilmesi temiz bir spor icin dileğimiz. Ayrıca şehrimizde Kasım ayından itibaren uygulamaya gecirilen Kulup-Okul-Federasyon (KOF) projesi başarıyla devam ediyor. Yeni yetişen nesile sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amaclı yapılan bu organizasyonların onemi buyuk. Boylelikle futbola yetenekli cocukların tespit edilerek, kuluplerde eğitimlerine devam etmesi, kuluplerin U-10, U-9, U-8, U-7 takımlarının oluşturulmalarında, oyuncu takviyesi yapmaları icin oyuncu havuzu niteliği taşıyan bir projedir. Nitelikli futbol eğitimi verilen sporcular boylelikle bilincli futbol taraftarı kitlesi oluşturuyor” dedi. Musabakalar sırasında fair-play ruhuna uygun davranışlarda bulunan oyuna, rakibe, seyirciye saygı gosteren, kotu hareketi cezalandırmaktansa iyi hareketi odullendirerek pekiştirmenin daha kalıcı bir eğitim olduğu fikrinden yol cıkarak başlatılan mavi kart projesi kapsamında en centilmen 5 sporcu Gazi – Ahmet Vehbi Bakırlıoğluı Okulundan Resul Seyrek, Misak-ı Milli Ali Şefik Okulundan Berkant Aktaran, Cumhuriyet Okulundan Mustafa Can Demirtaş, Ataturk 100. Yıl Okulundan Alper Başak, İstiklal Okulundan Salih Celik’e odullerini Tahsin Kılınc takdim etti. Gol kralı Orcun Erten’e ve en az gol yiyen Barış Pome’ye odullerini Ayten Kılınc takdim ederekn, tertip komitesinden Hasan Huseyin Oktay, Cumhur Oktab, Selahattin Elbir, Harun Tayfun ve Haluk Guben’e Belediye B:aşkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcısı Omer İşci teşekkur etti. __________________