Sulbiye (Akşehir Yemeği) tarifi icin malzemeler

350 gr parca dana eti
350 gr arpacık soğanı
8~10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salcası
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Sıcak su

Sulbiye (Akşehir Yemeği) Nasıl Yapılır
Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp cekene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları butun olarak ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Salcayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Tuz, baharat ve haşlanmış nohutları ekleyin. Etlerin ve diğer malzemelerin ustunu hafifce aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tenceredeki tum malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Uzerine taze cekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Lezzet

__________________