Berk İsmail Unsal... İsmini Galatasaray'da duyduğumuz 24 yaşındaki golcu futbolcu gecen sezon 2. Lig'de Sakaryaspor formasıyla attığı gollerle sezona damga vurdu. Sakaryaspor Play-Off finalinde Karagumruk'e kaybetti ve Spor Toto 1. Lig'i kıl payı kacırdı. Attğı 15 golle takıma onemli katkı sağlayan 1.90 boyundaki Berk İsmail, geride kalan sezonu ve kendi performansını Fanatik'e değerlendirdi. "İyi bir sezon gecirdim" Maddi sıkıntılara rağmen Sakaryaspor'da guzel bir sezon gecirdik. Buyuk bir mucadele orneği ortaya koyduk. Play-Off finaline kadar yukseldik. Ama finalde şansız bir şekilde kaybettik. Kendi adıma iyi bir sezon gecirdim. Goller attım. Bireysel olarak baktığımız zaman iyi, ama takım olarak finali getiremediğimiz icin kotu oldu. "Sakarya taraftarı Super Lig'i hakediyor" Sakaryaspor taraftarının desteğini sonuna kadar hep arkamda hissettim. Muthiş bir taraftarı var. Ust ligleri de cok yakından takip ediyoruz ama ben boyle taraftar cok gormedim. Sakaryaspor taraftarı kesinlikle Super Lig'i hak ediyor. Sakaryaspor'u var eden taraftarıdır. İcerde dışarda hic fark etmiyor desteklerini sonuna kadar veriyorlar. "Alt liglerde kalite arttı" Galatasaray gibi bir kuluple anılmak cok guzel bir şey. Orada oynamanın avantajları ve dezavantajları da oluyor. Sonucta baktığın zaman buyuk bir kulupte yetiştim diyorsun. Alt liglere duştun mu sıkıntı oluyor. Hayırlısı boyleymiş buralarda koşturuyoruz. Onceden alt ligler cok kotuydu. Yabancı sınırlamasından sonra 3. Lig'e kadar kalite cok fazla arttı. Cok iyi isimler alt liglerde oynuyor. Cok daha keyifli oldu rekabet acısından. Alt ligler baya kaliteli ligler oldu diyebilirim. Bazı belli başlı takımların şehir kanallarında yayın oluyor. Ama tabi ki ne kadar insan izliyor, ne kadar takipcisi var? Belli değil... Aslında ona bir cozum bulunsa guzel olur. TRT aslında verebilir 2. Ligi. Cunku eskisine gore cok dahi iyi durumda ve kaliteli oyuncular var. "Genc oyunculara daha fazla macta forma verilmeli" Alt yapıdan A takıma cıkıyorsun. Mesela ben kendimden ornek biceyim. Galatasaray'da A takıma cıkıyorsun. Genc futbolcu icin muthiş bir duygu. Ama senin performansın orada 1-2 macla değerlendiriliyor. Kendimden pay bicerek devam edeyim. Cıkıyorsun, oynuyorsun. Sen şimdi taraftarı mı, o an ki heyecanını mı, macta ne yapabileceğini mi duşuneceksin? Bunda ki en buyuk dezavantaj sadece Galatasaray değil ulkemiz adına soyluyorum. Genc oyuncular 1-2 maclık performans ile değerlendiriliyor. 1-2 mactan daha fazla şans verilmesi lazım. Cunku o oyuncu uzerindeki stresi, heyecanı atacak Kendini bulabilmesi icin daha fazla şans bulması gerekiyor. "En iyi golleri Kastamonu'ya atmıştım" En guzel gollerim diyeyim, iki Kastamonu macında attığı iki frikik golu... Muhtemelen onlardır. Unutamadığım maca da gelirsek, ilk yarının başlarında Manisaspor ile oynadığımız mac vardı. Benim 8. saniyede gol attığım mac. Santradan direk gol attık. 2-0'a gerirdiğimiz macta Manisaspor durumu 3-2 yaptı. Manisaspor takımı bir de genc. Coğu U21 oyuncularıdan kuruluydu. Sonra macı 4-3 kazanmayı başardık. Gidip, gelen guzel bir mac olmuştu. Geriye baktığım zaman bu macı unutamıyorum. "Sakatlanmasan Vedat Muric belki de oynamayacaktı" Ozellikle Giresunspor'da oynadığım donemde yaşadığım bir sakatlık vardı. Ben sakatlanmasan Vedat Muric belki de oynamayacaktı. Ben sakatlıktan dondukten sonra hep frikik calışmaya başladım. O donemden beri de idman sonraları ekstra olarak hareketli top ve frikik calışıyorum. Bu emeklerin karşılığını da alınca insan inanılmaz mutlu oluyor. “Oynayabileceğim bir takıma gitmek istiyorum” Kendi adıma iyi bir sezonu geride bıraktım. Menajerlerim aracılığı ile ceşitli takımlardan ilgi goruyorum. Geride kalan sezon Sakaryaspor ile sozleşmem sona verdi. Goruştuğumuz takımlar var. Bir kez daha Sakaryaspor ile goruşup gelen teklifleri değerlendirdikten sonra onumuzdeki gunlerde kesin kararımızı vereceğiz. Tercih yaparken benim icin oncelik oynayabileceğim bir takım olması olacak. Galatasaray'a donme hedefin var mı? Her futbolcunun olduğu gibi buyuk takımlar hedefidir. Bazı belli başlı şeyleri kanıtlamanız gerekiyor ki yukarılara cıkabilesin. Herkesin hedefi gibi benim hedefim de ust liglerde oynamak. Bunun icin calışmaya devam ediyorum. gunluk gazeteler