Demba Ba: Şampiyonlar Ligi'nde rakip fark etmez
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Demba Ba: Şampiyonlar Ligi'nde rakip fark etmez
-
04-10-2019, 22:03:41Başakşehir'in yıldızı Demba Ba, eski takımı Beşiktaş, Abdullah Avcı, Gerrard'ın ayağının kaymasıyla attığı gol gibi bircok konuda yorumlar yaptı. Medipol Başakşehir'in Senegalli yıldızı Demba Ba, Şampiyonlar Ligi on eleme turunda seribaşı olmamalarını sorun yapmadıklarını ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacaklarına inanclarının tam olduğunu soyledi. Turuncu-lacivertli takımın yeni sezon hazırlıklarını surdurduğu Avusturya'daki kampında, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Demba Ba, "Şampiyonlar Ligi'nde rakip fark etmez, kim gelirse gelsin. Acıkcası biz zorlu takımlara karşı oynamayacağız, rakiplerimiz zorlu bir rakibe karşı yani bize karşı oynayacak. Ben bu acıdan bakıyorum. İnanıyorum ki bu işin sonunda iyi sonuclar alarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacağımıza inancım tam." ifadelerini kullandı. Gectiğimiz sezon sakatlık nedeniyle az sayıda macta forma giyebilen Senegalli oyuncu, "Şu an halimden cok memnunum, cok iyi bir gelişim gosterdim, daha da gostermeye devam ediyorum. Şu anki fiziksel durumumdan cok memnunum. Sakatlık donemin tamamen atlattım." sozlerine yer verdi. "Uzun zamandır boyle bir hava gormemiştim" Deneyimli golcu, gectiğimiz sezon kacırılan şampiyonluktan ders aldıklarını belirterek, takımın şu anki durumuyla ilgili olarak, "Kacan şampiyonlukta bir değil, birkac neden vardı. Bu da bizim kendi icinde konuştuğumuz, duzeltmeye calıştığımız nedenler. İnanıyorum ki bu hatalar bir daha tekrarlanmayacak ve boyle bir durum bir daha yaşanmayacaktır. Takımın havasını cok iyi goruyorum. Hatta uzun zamandır boyle bir hava gormemiştim. Bunun da sonuclara ve sezona cok olumlu yansıyacağını duşunuyorum." şeklinde konuştu. Demba Ba, gectiğimiz sezon takımın gol yollarında yaşadığı sorununun hatırlatılması ve bunun kacan şampiyonluktaki payının sorulması uzerine ise, "Bu pozisyonda oynayan kimseye saygısızlık etmek istemem, ben de kalitemi biliyorum. Bu sakatlığı yaşamak istemezdim. Gectiğimiz sene gol sıkıntısı yaşadık ama kadromuz kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroydu. Gectiğimiz sezon yaşadığımız gol sorununu bir kişi uzerine yıkamayız, bu bireyselden cok kollektif bir sorundu." değerlendirmesinde bulundu. Demba Ba, "Onumuzdeki sezon şampiyonluk yarışında hangi takımlar on plana cıkar?" sorusuna ise, "Acıkcası bunun cevabını sezon başlamadan veremeyiz. Buna şoyle bir ornek vereyim, gectiğimiz sezona baktığımızda Fenerbahce'de bir başkan değişikliği olmuştu ve Sayın Ali Koc yonetimi ile beraber goreve gelmişti. Bu yonetimle beraber herkes 'Fenerbahce cok tehlikeli olacak, Fenerbahce şampiyonluğun en buyuk adayı' derken neredeyse son haftalara kadar kumede kalma mucadelesi verdiler. O yuzden futbolda kesinlik ve bir garanti yok. Bundan dolayı sezon başlangıcını gorup, ona gore bir değerlendirmede bulunabiliriz." yanıtını verdi. Demba Ba'dan Beşiktaş yorumu Senegalli yıldız, Medipol Başakşehir'den ayrılarak Beşiktaş'ın başına gecen Abdullah Avcı ile ilgili olarak yapılan, "Abdullah Avcı bir sistem hocası. Sistemini oturtması icin zamana ihtiyacı var ancak Beşiktaş'ta bu zaman verilmez." yorumlarına katılmadığını belirterek şoyle konuştu: "Abdullah Avcı cok iyi bir hoca, antrenor ve taktisyen. Şuna da inanıyorum ki evet bir sistem hocası ama elindeki kadro yapısına gore de sistemini değiştirebilecek zekaya sahip ve akıllı bir hoca. Onların teknik ekibiyle de aram cok iyi. Zaten biliyorsunuz Beşiktaş'ta da bir gecmişim var. O yuzden bir yanım başarılı olmalarını istiyor ama tabi ki daha ağır basan yanım başarılı olmalarını istemiyor. Cunku bizim şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden biri." Deneyimli futbolcu, "Beşiktaş şampiyon olursa Sultanahmet Camisi'nde namaz kılacağını soylemiştin ve kılmıştın. Başakşehir şampiyon olursa ne yapacaksın?" sorusuna ise, "Şu an bilmiyorum. O zaman geldiği zaman konuşuruz, goruruz." yanıtını verdi. Gerrard değil Kamerun Demba Ba, kariyerinin en ozel anının ve golunun Senegal formasıyla Kamerun'a attığı gol olduğunu soyledi. Deneyimli futbolcu, "En ozel golum, 2011-2012 sezonunda Senegal-Kamerun macında Afrika Kupası'na bizi goturen gol. Kamerun'a karşı 92. dakikada attığım gol Senegal'i Afrika Kupası'na taşımıştı. Benim icin en onemli en unutulmaz an o andı." ifadelerine yer verdi. Senegalli futbolcu, Chelsea formasıyla, Liverpool'un kaptanı Steven Gerrard'ın ayağının kayması sonucu kaptığı topla şampiyonluğu getiren golu atmasının hatırlatılması uzerine ise, "Gerrard ile yaşadığım an normal bir goldu. Diğer gol benim ulkem icindi." şeklinde konuştu. Demba Ba şarkısı Senegalli yıldız, idmanda takım arkadaşlarının adına soylenen şarkının hatırlatılması uzerine, şu sozleri kullandı: " Bu şarkıyı seviyorum ama bunu idmanda yaptıkları zaman bunu beni mutlu etmek icin değil daha cok kızdırmak icin soyluyorlar. Cunku bir oyun oynuyorduk, topu kaybeden ortaya geciyordu, ben her ortaya gectiğimde bu şarkıyı soyluyorlardı. O an bunu beni kızdırmak icin yapıyorlardı. Bunun dışında kim adına yapılan bir şarkıyı sevmez ki. Ben soylemiyorum, bunu soylesem cok kibirli bir şey olur. Başakşehir'e imza attığım zaman bunun orjinalinin bir videosu paylaşılmıştı, o zaman gormuştum." Gunluk Gazeteler. __________________