Domatesli dip sos ve kraker tarifi icin malzemeler


Sos icin

• 600 gr haşlanmış fasulye
• Yarım su bardağı zeytinyağlı kurutulmuş domates
• ¾ cay bardağı kıyılmış fesleğen
• Yarım limonun suyu
• 3 diş sarımsak
• Tuz
• Taze cekilmiş karabiber
• Yarım cay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tahin


Kraker icin

• 2 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Taze cekilmiş karabiber
• 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
• 2 tatlı kaşığı kurutulmuş soğan
• 1 yumurta
• 1/3 su bardağı zeytinyağı
• 4~6 yemek kaşığı su


Domatesli dip sos ve kraker Nasıl Yapılır

Sos icin malzemelerin tumunu mutfak robotunda karıştırın. Kaseye alarak uzerine zeytinyağı gezdirin. Kup doğranmış kuru domates ve fesleğen ile susleyin. Kraker icin, malzemeleri karıştırıp yoğurun. Kıvam icin gerekirse azar azar su ekleyin. 30 dakika dinlendirin. İki yağlı kağıt arasında hamuru ince acın ve tepsiye yerleştirin. Pizza bıcağı ile kare dilimleyin ve 175 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sos ile birlikte servis yapın.


lezzet

__________________