Antalyaspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay, zor durumdan kurtulmak icin gosterdikleri cabadan daha fazlasını kalan maclarda gostermeye calışacaklarını soyledi. Ligdeki cıkışlarını sezon sonuna kadar surdurmek istediklerini belirten Calımbay, "Bunu ligin sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Şimdi yepyeni bir periyota giriyoruz. Akhisar, Galatasaray, Rize ve Beşiktaş... Bunlar bizim icin cok kritik ve belirleyici maclar. Bunların kolay olmayacağını biliyoruz. Tek korkum, Konyaspor macında yaşadığımız sıkıntıların devam etmesi." dedi. Futbolculardan Yekta, Diego ve El Kebir'in sakat olduğunu, Motta'nın ise ailevi sorunları yuzunden ulkesinde bulunduğunu anlatan Calımbay, bu tur aksaklıkların kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Ligi ilk 10 icerisinde bitirmek istediklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, şoyle konuştu: "Oyuncu arkadaşlarımdan memnunum. Cok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Hicbir şeye bakmadan, konuşmalara bakmadan kendi işimize bakmamız gerek. Daha yolumuz uzun. Cok kritik maclarımız var. Bu maclara daha iyi hazırlanmalıyız. Bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak icin elimizden gelen gayreti gostereceğiz. Tabii ki yonetimin ve taraftarın desteği cok onemli." Ligde 39 puanlık 13 mac kaldığını anımsatan Calımbay, ilk gunku azimle yollarına devam edeceklerini dile getirerek, "Benim icin Galatasaray ve Beşiktaş macından once Akhisar macı daha onemli." ifadesini kullandı. "Seneye ilk 5'e oynayan bir takım olmamız gerek" Onumuzdeki sezon 3-4 takviyeyle daha iyi yerlere geleceklerini ileri suren Calımbay, şoyle devam etti: "Ben 'Avrupa'ya gideceğiz' diye bir şey soylemedim. Benim butun hedefim bu takımı zor yerden cıkarmaktı. Cıkardık ve iyi bir yere geldik. Bundan sonra her şey bizim elimizde. Onun icin 13 kritik mac var, neyin ne olacağı belli olmaz. Şu anda onumuzdeki 13 mactan ne kadar cok puan alabilirsek bizim icin en iyisi o. Biz bu macların hepsine tek tek bakıyoruz. Onumuzdeki 4 kritik macı en iyi şekilde bitirirsek onumuzu biraz daha acarız. Benim icin bu yıl hedef ilk 10 icinde olmak. Onumuzdeki yıl yukarıya oynayan bir takımımız olacak. Seneye ilk 5'e oynayan bir takım olmamız gerek. Tek hedefimiz inşallah bu olacak." Antalyaspor'dan sonraki kariyer planıyla ilgili bir soru uzerine ise Calımbay, şunları kaydetti: "Ben hicbir zaman gizlemedim, Beşiktaşlıyım. Altyapıda yetişip 20 yıl futbol oynadım ve bıraktım. Fenerbahce ve Galatasaray'a da saygım var. Benim hayatım hep onlarla mac yapmakla gecti. Şu anda tek duşuncem Antalyaspor. Burada sozleşmem var ve bir sorumluluk aldım. Buradaki hedefimi gercekleştirmek istiyorum. Hedefim, Antalyaspor'u bu yıl olmasa bile onumuzdeki yıl, en kotu Avrupa'ya goturmek istiyorum. Şu an Beşiktaş da cok iyi gidiyor. Bence bunları konuşmanın yeri değil. Tek duşuncem Antalyaspor'un başarısı." trtspor