Şaşa şura (Canakkale) tarifi icin malzemeler
500 gr taze fasulye
2 kabak
1 buyuk kemer patlıcan
1 buyuk patates
50 gr carliston biber
1 soğan
1 kahve fincanı ayciceği yağı
1.5 su bardağı sıcak su
2 domates
2 corba kaşığı domates salcası
Tuz
karabiber
Şaşa şura (Canakkale) Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında Canakkale'ye ait ozel bir yemek...

Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup kup şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bolun. Patates, kabak ve patlıcanları soyup kup şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.

Ayciceği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir corba kaşığı ılık suda inceltilmiş salcayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

lezzet.com
__________________