Efsaneler asla olmez
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Efsaneler asla olmez
-
04-10-2019, 21:37:28Bursaspor’un ilk ve son kaptanlarını Olay Spor buluşturdu Ozhan Varlık: “Bursaspor ilk profesyonel oyuncusu ve ilk kaptanı benim. Cok şeyler yaşadım. Ancak en buyuk başarıyı şampiyon olarak siz yaşattınız. Şampiyonluk esnasında sevincten pencereden aşağı atlayasım geldi.” Omer Erdoğan: “Bursaspor’un 50 yılık tarihine baktığımda kendimi bu kulupte oynadığım icin şanslı hissediyorum. Gercekten sizinle yan yana gelmek beni cok onurlandırdı. İyi ki Bursaspor’da oynamışım diyorum.” ERKAN SAĞLIK Tarihte ilkler ve sonlar hep onemli olmuştur... Bursaspor’da da bu boyle... Bursaspor, 1 Haziran 1963 sezonunda Bursa’nın 5 koklu kulubunun birleşmesiyle ortaya cıkmıştı. Bu kulupler Acarspor, Pınarspor, Celikspor, İstiklal ve Akınspor’du... Bursaspor’un ilk başkanı olan Salih Kiracıbaşı, ilk sezonunda takımı Muhtar Tucaltan’a, kaptanlığı da Ozhan Varlık’a vermişti. Bu ilkti. İkincisi ise 2006-2007 sezonunda Bursaspor formasıyla tanıştı. Mutevazi, calışkan, kendinden emin tam bir profesyoneldi. 7 yıllık Bursaspor seruveninde guzel gunler yaşadı ve yaşattı... Bursaspor tarihinde belki de kimseye nasip olmayacak şampiyonluk kupasını Ataturk Stadı’nın tam ortasında kaldırdı. Taraftarın gonlunde hep “Buyuk Kaptan” olarak yer aldı. Gectiğimiz sezon Eskişehirspor macında son kez sahaya cıktı ve profesyonel futbol hayatına noktayı koydu Omer Erdoğan. Futbolseverler Omer Erdoğan’ı kafasından kanlar akarken bandajlı bir şekilde kanının son damlasına kadar savaşan biri olarak hatırlayacak. Tarih baştan da dediğimiz gibi ilk kaptan Ozhan Varlık ve son kaptan Omer Erdoğan’ı yazacak. Olay Spor olarak Omer Erdoğan ile birlikte Bursa Buyukşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan ilk kaptan Ozhan Varlık’ı ziyaret ettik ve ortaya guzel bir sohbet cıktı. ’COK İYİ OYNADIM’ Soze “Omer, ben Bursaspor’a ilk imza atan futbolcuyum” diye başlayan Varlık, şunları soyledi: “Ben Bursaspor’a Eskişehir Demirspor’dan geldim. Acarspor, PTT ile hazırlık macı almış. O macta beni oynattılar. Karşımda da Fenerbahce’de oynayan Ziya vardı. O gun cok iyi oynadım ve Bursasporlular beni beğendiler. Takımın en iyisi ben olunca da beni kaptan yaptılar. Bizim zamanımızda antrenman yapacak yer yoktu.” ’BİZİ YUHALAMIŞLARDI’ “2-3 futbolcu para alır diğerleri bakardı. İmkanlar hic yoktu. Şimdi futbol sanayi gibi calışıyor. Bursaspor ile sahaya ilk cıktığım gunu dun gibi hatırlıyorum. Biz sahaya ilk cıktığımızda insanlar bizi yuhalıyordu. 5 kulup bir araya geldiği icin Bursaspor kurulmuş insanlar Bursaspor’u kabul etmiyorlardı. Cok enteresan şeyler yaşanmaştı o vakit. Şimdi bakıyorsunuz Turkiye’nin en buyuk taraftarı Bursaspor taraftarı.” ’KAPTAN DEYİNCE DUYGULANIYORUM’ “Daha guzel gunler bizi bekliyor. Şampiyonluğu gordum. Daha ne isteyeyim. Hani insanlar ihtiyarladıkca cocuklaşıyorlar derler ya ben oyle oldum. Pencereden atlayasım geldi. Buyuk coşku oldu. Tek tek gidip futbolcuları opmek geldi icimden. Omer oğlum bu guzel bugunleri yaşattığınız icin cok teşekkur ederim. Beni ziyarete gelen cocuklar “kaptan” deyince cok duygulanıyorum. 10 senedir hastayım ve iyileşip torunlarımla top oynamak isterim. Umarım dileklerim gercekleşir.” ORNEK OLACAK BİRİ Bursaspor’un efsanelerinden biri olan Ozhan Varlık ile biraraya geldiği icin cok mutlu olduğunu ifade eden Omer Erdoğan da, şu ifadeleri kullandı: “Ozhan amca kulubun ilk kaptanı. Onunla yan yana gelmek bile bizim icin cok buyuk onur. Kendisi bahsetti. Ornek olacak bir kişilik. Allah kendisine sağlık sıhhat versin. Kulup 50. yılını yaşıyor. Ben o gunlerde dunyada yoktum. O donemin en populer oyuncularından.” ’BURSA’YA AŞIĞIM’ “Onemli bir insan kendisi. Herkes bunları konuşuyor. 50 yıl onceyi konuşmak bile beni heyecanlandırıyor. İnsanlar benim icinde inşallah boyle soylerler. Bursaspor taraftarı beni yakışan bir şekilde uğurladı. Bunu anlatırken tuylerim diken diken oluyor. Ne kadar vefalı olduklarını gosterdiler. Aslen Kahramanmaraş’lıyım ama Almanya’da doğdum. Futbol aşkı bambaşka. Ben Bursa’ya aşığım.” Olayspor __________________