
Hamuru icin
4 patates
6 cay bardağı koftelik bulgur
1 cay bardağı irmik
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı biber salcası
1 fiske tuz
Su
İc harcı icin
500 gr kuzu kıyma
3 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı maydanoz
Yarım cay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Uzeri icin
1 cay bardağı su
Sıvı yağ

Kıyma 1 bardak su ve yarım cay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Suyunu cekince Kucuk kucuk doğranan soğanlar eklenir salcası baharatları eklenir ocaktan alınır maydanoz eklenir. Geniş bir kaba 6 cay bardağı koftelik bulgur konur. İcine 1 cay bardağı irmik konur ve ıslatılır şişmesi beklenir. Salcaları bırakılır. Tuzu atılır ve ortalama 2 bardak unla yoğurulur. Haşlanan patatesler elde ezilerek karışıma eklenir ve iyice yoğrulur. Harcın yarısı bir tepsinin dibine yayılır. (Elinizi sıvı yağ batırarak daha kolay yayabilirsiniz). Uzerine ic harc serilir ve kalan harcla uzeri kapatılır.
Uzerine sıvı yağ gezdirilip bıcakla dilimlenir 1 cay bardağı su dokulerek 180 derecede onceden ısıtılan fırına verilir
www.nefisyemektarifleri.com
__________________