Teknik Direktor Osman Ozkoylu: "Guardiola'yı, Mourinho'yu getirsen fark etmez. Benim gonderilmem yanlış" TFF 1.Lig ekiplerinden Sivasspor'da teknik direktor Osman Ozkoylu ile karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı. Teknik Direktor Osman Ozkoylu, "Guardiola'yı, Mourinho'yu getirsen fark etmez. Benim gonderilmem yanlış" dedi. TFF 1. Lig'e şampiyonluk iddiasıyla başlayan ancak ligde geride kalan 5 haftada 4 puan toplayarak kume duşme hattının uzerinde yer alan Sivasspor'da alınan kotu sonucların ardından Teknik Direktor Osman Ozkoylu ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Duzenlediği basın toplantısında Sivasspor'a veda eden Ozkoylu, "Buyuk bir arzuyla gelmiş olduğumuz Sivasspor teknik direktorluk gorevinden bugun itibariyle yonetimle karşılıklı olarak yapmış olduğum goruşme sonucunda ayrılma kararı aldık. Bu tur durumlar futbolun icinde olağan şeyler ama ben alışık değilim, ben başarısız sonuclardan dolayı ilk defa bir kulupten ayrılıyorum. Daha once ayrılmış olduğum kulupler var ama kimisinde liderken, kimisinde ucuncuyken, kimisinde dorduncuyken ayrıldım. Bunların hepsinde yonetimle olan fikir ayrılıklarından kaynaklanan problemlerden dolayı ayrıldım. İlk defa kotu sonuclarla alakalı antrenorluk hayatımda boyle bir donem yaşadım. Bu da Sivasspor'a denk geldi. Gercekten cok buyuk bir ozveriyle 3 aydır gecemizi, gunduzumuze katarak bu takımın başarısı tekrar Super Lig'e cıkması icin ekibimle beraber cok ciddi bir mesai harcadık. Coğu zaman evimize gitmedik. Uc haftadır ben evime gitmiyorum. Bu sıkıntılı surecte kulubumuze daha faydalı olalım, oyuncularımızla birlik ve beraberlik icinde bu sureci daha iyi gecirelim diye ama bazen bu tur durumlar olabiliyor. İstemesek de yaşanabiliyor. Bu durumda en az suclulardan bir tanesi ben ve teknik ekibim durumundayken maalesef futbolda bu tur sonuclardan sonra fatura teknik adama cıkıyor" diye konuştu.. "Oynatmak istediğimiz sistem kabul gormedi" Kendisinin gorevde kaldığı surece yanlışlarının olabileceğini belirten Ozkoylu, "Ama oynatmak istediğimiz oyun sistemi ilk gunden bu yana kabul gormedi. Yonetim bazında da sitemler oldu. Biz buyuz. Bu ligde şampiyonluklar kazandık. Play-Off oynadık. Bu sistemle başardık. Bu sistem her zaman dunya futbolunda dunyanın en onde gelen kuluplerinin oynadığı sistem. Tabi ki bu sistemi uygulayacak olan oyuncular sahada biz konuda kamp donemini cok iyi gecirmemize rağmen, kamp doneminde sisteme cok uygun maclar oynamamıza rağmen ligde bunu tam olarak istediğimiz gibi yerine getiremedik. Ama kaybettiğimiz her mac dahil oynadığımız her macta kazanmaya en yakın olan taraf bizdik. Maalesef cok basit bireysel hatalar ve yapmış olduğumuz en ufak hatanın kalemizde gol olması birazda bizim şanssızlığımız. Bunu ben sistemle, teknik adamla, taktikle bağdaştırmıyorum. Uzerimizde farklı bir etki mi var, baskı mı var. Bilmiyorum" diye konuştu.. "Turk futbolunun en onemli sorunu istikrar" Şampiyonluklar yaşamış bir hoca olarak Sivasspor'un başına geldiğini aktaran Ozkoylu, takımı hedefe goturecek hoca olarak tercih edildiğini, cok calıştığını ve vicdanen rahat olduğunu ifade ederek sozlerini şoyle surdurdu.. "Bazen istediğiniz şeyleri uygulamaya getiremiyorsunuz. Olmuyor. Cunku uygulayıcı siz değilsiniz. Uygulatıcı sizsiniz ama ne kadar bunu siz cok yapmak isteseniz de sahada bunun karşılığını alamadığınız zaman sonuc hocaya cıkıyor. Turk futbolunun en buyuk sıkıntılarından biri bu istikrarsızlık hep sonuca dayalı bir sistemin olması sonuclar gelmediği zaman taraftar baskısı yonetim bundan etkileniyor. Yonetimin beklentileri cok yuksek bunlar hep sorun oluşturuyor. Goruyorsunuz İtalya Milli Takımı'nın teknik direktoru Chelsea'nin başına geldi. Ama sonuclar kotu. Jose Mourinho Manchester United'da uc tane resmi mac arka arka kaybetmiş elinde olağanustu oyuncular olan bir teknik direktor o da başarısız oluyor ama hala işinin başında yani burada işin kolayına kacıyoruz bazen sorumlu bulup, suclu bulup hemen 'hoca gitsin yenisi gelsin' bu da cozum değil. Bu cozum olsaydı bu takım gecen sene kume duşmezdi. Uc tane hoca değiştirmiş yine de kume duşmuş bu takım. Burada asıl doğru olan istikrar biz dunya futbolunu da takip ediyoruz oradaki gelişmeleri goruyoruz. Şu anda Almanya'nın en fazla seyircisi olan kuluplerden bir tanesi Schalke 5'de sıfır ile gidiyor ama yonetim 'hocamızla yola devam edeceğiz' diye acıklama yapıyor. Duşunebiliyor musunuz? Turkiye'de 5'de sıfır yapan bir hocanın akıbetini ben Osmanlıspor'dan 14'uncu haftada liderken ayrıldım. Şimdi bir başarısızlık var ama Osmanlıspor'dan liderken ayrıldım. Bu Turk futbolunun maalesef kanayan yarası yoneticilerin bu anlamda planlama eksikliği veya etki altında kalması yanlışlara bu goturuyor kulupleri. Eğer bir hocaya inanıyorsanız ve guveniyorsanız ve o hocanın başarıları varsa o zaman bu hoca konusunda ısrarlı ve tutucu olacaksınız. Bunu yapmadığınız zaman kulupler bu problemi her zaman yaşıyorlar ve yaşamaya devam edecek.". "Futbolcular Super Lig'den bu lige gelemediler" Takımın ve futbolcuların Super Lig travması yaşadığını ifade eden Ozkoylu, "Hala oradalar, hala bu lige gelemediler. Gecen senede bu takım rahatlıkla alırız, yaparız, biz iyi takımız diye duştu. Ama iyi takım olmak yetmiyor. İyi olduğunu sahada gostermek lazım. Bu lig kaosun olduğu bir lig, bu ligde kaos futbolu oynanıyor. Biz bu kaosun icinde futbol oynatmaya calıştık. İyi futbol, goze hoş gelen futbol oynatmaya calıştık. Ama burada 10 kişi savunma yapıp bir tane hızlı hucum yakalayıp gol atan takımlar sonuc almaya calışıyor. Bu da bizim Turk futbolunun en buyuk sıkıntılarından bir tanesi. Biz Borussia Dortmund takımının oynadığı sistemi oynatmaya calışıyoruz. Hep kurduk hep de başarılı olduk. Ama maalesef burada o sistemi kurma konusunda uygulatma konusunda o uygulamanın geri donuşu konusunda sıkıntılar yaşadık. En buyuk problem bu oldu. Oyuncularımız bu sisteme tam olarak inanmış olsalardı inanın biz her takımı rahat rahat yenerdik. Ama ilk macı Bolu macından oyuncuların lige kucumseyerek girmesi nasıl olsa kazanırız havasında cıkmaları Denizli macından sonra futbolcular da itiraf etti. 'Biz maca gitmeden 7 puanı yapmıştık macı kazanmıştık'. Bu ligde veya başka bir ligde oynanmadan mac kazanılmıyor. Bunu herkesin oğrenmesi lazım, bilmesi lazım. Cunku herkes mucadele ediyor, sahada gayret gosteriyor. Herkes antrenman yapıyor. Orada senin farkın kaliteni ortaya koyacaksın, mucadeleni yapacaksın. Sonucu o getirecek. Maalesef bunların sıkıntılarını yaşadık. İnşallah bundan sonraki surecte bunu yaşamazlar yaşamaya devam ederlerse aynı ruh halinde olurlarsa uzulerek soyluyorum aynı senaryo devam eder" ifadelerini kullandı.. "Guardiola'yı, Mourinho'yu da getirsen fark etmez" Futbolcuya dayalı duzenden kurtulmanın gerektiğinin altını cizen Ozkoylu, "Benim bugun ayrılmam yanlış. Bu futbolcuya kolaylık sağlar. Eğer futbolcu kendi adına bundan bir pay cıkarmazsa bu sorun devam eder. Buraya Guardiola'yı getir, Mourinho'yu getir hicbir şey fark etmez. Cunku oyuncu sisteme uymak istemiyor. Genel olarak Turk toplumunda boyle bir hastalık vardır. Bir duzene uymak istemiyoruz. Alman milli takımının en yetenekli oyuncusu Mesut Ozil Turk, adamların bir tane yetenekli oyuncusu yok. Yetenekli oyuncusu cıkmıyor ama hepsi disiplinli ve fiziksel olarak guclu oyuncular o sayede Dunya Şampiyonu oluyorlar. Hepsi sistem sistemden kimse şaşamıyor orada şaşanı hemen sistemden dışarı atıyorlar. Bizim burada oyle bir şansımız yok ki mecbur adamı zorla sisteme uydurmaya calışıyoruz. Uymadığı zaman hoca gitsin. Kolayı buysa o zaman herkes devam etsin" dedi.. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "Guardiola'yı, Mourinho'yu getirsen fark etmez"