Erzurum'da sezon hazırlıklarını surduren Super Lig ekibi Genclerbirliği'nin oyuncusu Berat Ayberk Ozdemir, hedefleri hakkında konuştu Genclerbirliği'nin 21 yaşındaki futbolcusu Berat Ayberk Ozdemir, takımının Erzurum kampında DHA'ya ozel acıklamalarda bulundu. Kamp calışmalarının iyi gittiğini soyleyen genc orta saha oyuncusu, "Rahmetli başkanımızı burada tekrar saygıyla anıyorum. Onun adının verildiği sezonda kume duştuk ama gecen sezon guzel bir duruş sergileyerek tekrar Spor Toto Super Lig'e cıkmayı başardık. Hedefimiz ligde kalıcı olmak, bu camiaya yakışır bir yerde sezonu bitirmek. Kampa gelince; buraya pazartesi geldik. Guzel idmanlar yapıyoruz, hocamız bize iyi yuklemeler yapıyor. Tabii ki yorgunluk da var ama hocamız ve ekibi bunu iyi yonetip bize dinlenme sureleri veriyorlar" dedi. "Mustafa Kaplan, Gencler icin buyuk şans" Mustafa Kaplan'ın genclere cok onem verdiğini vurgulayan Ozdemir, "Mustafa hoca, beni Hacettepe'de ilk defa oynatıp, Milli takıma yollayan hocamdı. Kendisini cok iyi tanıyorum. Burada tekrar onunla calışmak da nasibimizde varmış. Genclere cok onem veren bir hoca, onunla calışmak bizim icin buyuk bir şans. Umarım onun verdiği şansları gencler olarak iyi değerlendiririz" acıklamasını yaptı. "Hedefim A Milli Takım formasını giymek" A Milli Takım formasını giymek istediğini ifade eden Berat Ozdemir, "Şu an Umit Milli Takım oyuncusuyum. Orada da hocamız, Vedat İncefe. Orada işler şu an pek guzel gitmiyor umarım toparlarız. Hedefim, bu sene Super Lig'te forma giyip, zamanı geldiğinde A Milli formayı terletmek" ifadelerini kullandı. "Genclerbirliği armasını Avrupa'da temsil etmek isterim" Avrupa'da forma giyme hedefi hakkında ise genc oyuncu, şunları soyledi: "Gecen sezon bana bir forma şansı geldi ve iyi değerlendirdiğimi duşunuyorum. Aynı şans bu sene de gelince formayı sırtıma gecirip, kimseye vermemeyi hedefliyorum. Tabii ki ben iyi oynadıktan sonra gelen teklifler olacaktır. Oyle bir şey olduğunda da Genclerbirliği armasını, kulubunu Avrupa'da temsil etmeyi cok isterim. O zaman buyuklerimiz nasıl karar verirse bir ortak yol buluruz." "İdolum Selcuk Şahin" Ornek aldığı futbolcular konusunda da acıklamada bulunan Berat Ozdemir, Genclerbirliği ile yolları ayrılan Selcuk Şahin'i cok beğendiğini soyledi. Ozdemir, "En yakınımdan başlayayım. Gecen sene kaptanımız Selcuk Şahin benim 1'inci idolumdu. Gectiğimiz yıl gerek oynadığımda gerekse oynamadığımda ondan cok şey oğrendim. Şu anda da iletişimimiz devam ediyor. Dediğim gibi hem 6 hem de 8 numarada onu izledim. Onun oyun anlayışını benimsemeye calışıyorum" diye konuştu. "Pasa dayalı bir oyun oynayacağız" Oyun sistemleri hakkında ipucları veren Berat Ayberk Ozdemir, "Mustafa hocanın oyun planı pasa dayalı bir oyundur. İdmanlarımız da o şekilde devam ediyor. Pas-koordinasyon olsun pas-destek olsun, oyunlarımızda da oyle ayağa net paslar ister. Biz Genclerbirliği olarak topun bizde olduğu, top yuzdemizin yuksek olduğu ve bunun da sonucunda seyir zevki yuksek bir oyun izletmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kaynak: DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "İdolum Selcuk Şahin"