Genclerbirliği'nin yeni transferi Pierre-Yves Polomat, "Ulke hakkında cok pozitif şeyler duydum, ozellikle ligin cok iyi olduğunu soylediler. Bu da karar vermemde cok etkili oldu" dedi. Genclerbirliği'nin Fransız sol beki Pierre-Yves Polomat, Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Takım icerisinde cok iyi karşılandığını ifade eden 25 yaşındaki Polomat, "Buraya gelmeden once Turkiye ve Genclerbirliği hakkında biraz araştırma yapmıştım. Buraya geldiğim zaman da cok iyi karşılandım. Calışanlar ve hocalarım, bana cok yardımcı oluyorlar. Dili oğrenme konusunda da yardım ediyorlar. Şu ana kadar beni mutlu etmek icin calışıyorlar ve umarım bu mutluluk sezona da yansıyacak" ifadelerini kullandı. "Takım arkadaşlarımın seviyesi cok iyi" Kamp doneminin iyi gittiğine vurgu yapan Pierre-Yves Polomat, "Buraya gelmeden once kendimi hazırlama surecim olmuştu. Daha sonra takımla calışmalara başladım. Şunu soyleyebilirim ki arkadaşlarımın seviyesi cok iyi. Bunun onumuzdeki sezonda bize iyi katkılar sağlayacağını duşunuyorum. Hocamız bizi iyi hazırlıyor. Bireysel olarak bizimle ilgileniyor. Antrenmanlar dışında da bizimle konuşan, vakit geciren sempatik bir insan. Onunla calışmaktan keyif alıyorum" acıklamasını yaptı. "Turkiye'ye oynamaya geldim" 2013 yılında Fransa U20 takımıyla Turkiye'de dunya şampiyonasına katılan Polomat o gunku izlenimleri ile ilgili şunları soyledi: "Buraya geldiğimde cok genctim. O zaman tabii ki oynadığımız turnuvaya konsantre olmuştum. Cok fazla değerlendirme şansım olmamıştı fakat şu anda Turkiye'ye oynamaya geldim. Kulturu daha fazla oğrenmeye calışıyor ve daha fazla bilgi edinmeye calışıyorum." "Ulke ve lig hakkında cok guzel şeyler duydum" Turkiye'de forma giymiş oyuncularla konuştuğunu dile getiren oyuncu, "Daha once Turkiye'de oynayan bazı arkadaşlarımla goruşme şansım oldu. Bunlardan biri de Yeni Malatyaspor'da oynamış olan Khalid Boutaib. Ulke hakkında cok pozitif şeyler duydum, ozellikle ligin cok iyi olduğunu soylediler. Bu da karar vermemde cok etkili oldu" dedi. "İyi bir sezon gecirmeyi planlıyorum" Onumuzdeki sezonki hedeflerinden de bahseden Polomat, "Yeni bir kulube geldim, genc bir oyuncuyum ve buna konsantre olmaya, kendimi iyi şekilde hazırlamaya calışıyorum. Sezona iyi bir başlangıc yapmayı, iyi bir sezon gecirmeyi planlıyorum" ifadelerini kullandı. Fransa'nın Lille Kulubu'nde forma giyen Mehmet Zeki Celik'in cok iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan Polomat, "Gecen sene iyi bir sezon gecirdi. İyi bir oyuncu. Hem teknik olarak hem de defansif olarak cok kaliteli" dedi. Kaynak: DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "İyi bir sezon gecirmeyi planlıyorum"