MALZEMELER
100 gr pilic bonfile (julyen doğranmış)
40 gr havuc (julyen doğranmış)
25 gr taze soğan (julyen doğranmış)
25 gr pırasa (julyen doğranmış)
5 gr kuru shitake mantarı
15 gr soyulmuş badem
5 gr soya sos
3 gr oyster sos
5 gr taze zencefil (julyen doğranmış)
10 gr konserve bambu filizi (julyen doğranmış)
20 gr taze soya filizi
1 cay kaşığı nişasta
2 corba kaşığı su
1 cay kaşığı susam yağı
10 gr aycicek veya mısır ozu yağı
HAZIRLANIŞI
Shitake mantarını 1 saat once ılık su ile ıslatın. Kok kısmını atıp diğer kısmını julyen doğrayın.
Bir tavada harlı ateş uzerinde yağı kızdırın. Bademleri ilave edip altın sarısı renkte kızartın.
Tavukları ilave edip 2 dk sureyle sulandırmadan sote edin. Sebzeleri sırasıyla havuc, zencefil, pırasa, soya filizi, shitake mantarı, bambu filizi, taze soğan olmak uzere ilave edip sote edin.
Soya sos, nişasta, oyster sos, su ve susam yağını bir kapta karıştırın ve tavaya ilave edip 10 saniye sonra ocaktan alın. Soya sos tuzlu olduğu icin bu tarifte tuz kullanılmamıştır. Arzu ederseniz bir miktar da tuz ilave edebilirsiniz.
__________________
Sebzeli bademli pilic sote
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Sebzeli bademli pilic sote