Hazırlık maclarında alınan kotu sonuclar, yonetim ve teknik heyetteki kaos, ardından UEFA Avrupa Ligi’nde koy takımına elenme ve lige kotu başlangıc. Doktor değişse de hasta yine hasta... Eski Bursaspor mumla değil adeta fenerle aranıyor. Takımı hasta yapan unsurlar elbette var. Futbolcular, yoneticilerin acemi davranışları, transferde izlenen politika ve benzeri bircok şey. Taraftar isyan bayrağını cekti ancak bunun kimse farkında değil. Bakalım gercek Bursaspor’u ne zaman izleyeceğiz. Bu sezon keşke hic başlamasaydı diyen kac kişi vardır acaba? ‘Ben varım’ diyen fazlasıyla Yeşil Beyazlı taraftar tahmin edebiliyorum. Bu sezon oncesi neler yaşandı acıkca anlatalım. Kamp fırtına gibi başladı, Hikmet Karaman yonetimindeki Bursaspor, oyle bir calışıyordu ki gormeniz lazım. Oraya tırmanıyor, buraya zıplıyor, koşuyor da koşuyor... Ama bu hız ve istek sadece 1 hafta surdu. Uygulanan idman programı Yeşil Beyazlı futbolcuların direncini kırdı, yorgunluklarına neden oldu. Her gun kros yapılacak diye başlanan kamp calışmasının 1. haftasından sonra ne kros kaldı, ne hoplama kaldı ne de zıplama… Bu arada da yeni transferleri unutma-yalım. Taiwooo geliyor... İşte transfer buuu. Diye ruzgar yapıldı. Halbuki uzun zamandır futbol oynamayan futbolcu Bursaspor’a kazandırıldı. Temeli iyi olabilir ama bize boyle bir futbolcu lazım değildi. Aynı şekilde Civelli ve Frey icin de gecerli. Şamil ve Yasin’in bizi şampiyonluğa oyna-tacak kapasitede futbolcu olduğuna inananda yok sanırım… Hazırlık macları devam ediyor, alınan kotu sonuclar, yonetimin canını sıkıyordu. Bir anda Seefeld’de yoneticiler belirdi. Sanıldı ki takıma moral verilecek. Ama tam aksi oldu. Hikmet Karaman’a fırcalar atıldı, bu takım ne halde boyle diye serzenişlerde bulunuldu. Karaman da bu transferleri kendisinin yapmadığını ozellikle Taiwo transferini basınla birlikte oğrendiğini soyluyordu bizlere. Kulubun ici ‘Yalan Ruzgarı’na donmuştu adeta. Bizler de Avrupa’dan Bursa’ya sesleniyorduk, Bursaspor takımı kotu, yapılan transferler yetersiz diye. Bize de kulup icinden tepki geliyordu… Acıkcası Erkan Korustan başkanlığındaki yonetim başından beri Hikmet Karaman’ı istemiyordu. Sırf hoca ile calışmamak icin neredeyse Bursaspor’un başarısızlığı isteniyordu. Hazırlık maclarında alınan kotu sonuc nedeniyle dahi Hikmet Karaman’a herkes icinde fırca atılıyorsa, takım Avrupa’dan elenince Karaman’ın halini bir de siz duşunun. Acıkcası Karaman da yonetim de ikili oynadı. Birbirlerinin kuyularını kazdılar. Nitekim guclu olan yonetim olduğundan o kazandı. En azından onlar oyle sandı...Halbuki kazanan yoktu. Boyle bir ortamda taraftar takımdan başarı bekledi. Bilincli bircok taraftar başarısız bir sezon başlangıcının olacağını biliyordu. Avrupa gitti, hoca gitti, hatta bircok kişi icin sezon bitti… YAZIKLAR OLSUN Dun bir taraftar aradı ve dedikleri cok ilgincti. Soylediği sozleri kısaca aktarmak istiyorum: “Kardeşim beni bu sene Bursaspor’dan nefret ettirdiler. Yazıklar olsun. Daha sezon başlamadan takımdan soğuttular. Ben bir kongre uyesiyim ve bu yonetime oy atan ellerim kırılsaydı keşke. Artık bu takımın başına kimi getirirsen getir bir şey olmaz. Bize Macunkoy korkusunu şimdiden yaşatanlara yazıklar olsun. Biz şampiyon takımız ve bunu hak etmiyoruz. Kombine aldık, oy attık, karşılığını da aldık acıkcası!!! Yeter ya sinirden ağlamamak icin kendimi zor tutuyorum”. Bursasporlu taraftar daha bircok şey soyledi ancak bu kadarı durumu anlatmaya yeter. TAKIM O KADAR KOTU Kİ... Eskişehirspor macına donelim. Hangimiz bu deplasmandan Bursaspor icin galip gelir diyebiliyorduk? Hicbirimiz. İşte olay burada bitiyor. 2009, 2010, 2011, 2012’deki guve-nimiz bitti, gitti. Goturduler herkesten. Oyle bir zihniyet yerleşti ki şu anda kafalara inanamazsınız. 2-0 mağlup olunan mactan sonra bazı yorumlara goz attım. “Ya kaybettik ama beraberliği hak etmiştik”, “Az pozisyon bulduk ama fena oynamadık”, “Eskişehir de cok kotuydu, biz de. Ertuğrul hoca cok şanslı” gibi ifadelere rastladım. Takım o kadar kotuydu ki vasat oyuna biraz yaklaşılmış olan Eskişehirspor macından sonraki yorumlar icler acısı duruma duşmuş. KISACA BAKALIM Bir de bazı isimlerle Bursaspor’a bakmak istedim. İlk aklıma gelenler şoyle... Pinto: Ciddiyetsiz, isteksiz, mutsuz… Civelli: Aldığı para başını dondurdu… Taiwo: Futbolu unutmuş… Forsell: Yer icer keyfime bakarım havasında… Barış Guclu: Tanımıyorum. Barış Yalım Kaynak: Bursa Hakimiyet
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Ne olur geri don