MALZEMELER
4 adet patates
4 corba kaşığı zeytin yağı
2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
tuz
karabıber
4 adet yumurta
3 dal taze yeşil soganın sapları
HAZIRLANIŞI
Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun. İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının icinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dokun. Omletin bu yuzunu 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yuzunu 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile susleyin.
__________________
İspanyol Omleti
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- İspanyol Omleti