MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya fume et, salam)
10 Yumurta
4 Corba Kaşığı Sıvıyağ
1 Corba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek suzun ve ufak kupler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını cok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
Tavada kızdırılmış sıvıyağda once patatesleri hafifce pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika cevirin.
Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifce cırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince duz tabak yardımıyle diğer tarafını cevirin. Uzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.
__________________