Yeni Malatyaspor altyapı sorumlusu Erdal Gunduz, sarı kırmızılı kulubun altyapısında guzel işler yapmak istediklerini belirterek, “Bu sorumluluğu alırken nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızın farkındaydık. Biz birilerinin farklı emellerine alet olmaya gelmedik. Eleştiri bu işin doğasında var, ancak bu eleştirileri yapanların da amaclarına bakmak lazım” dedi. Sarı kırmızılı kulubun altyapı sorumlusu Erdal Gunduz, altyapının geleceği ve yapılan calışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gunduz, altyapıyı yarışmacılıktan cıkarıp, eğitim veren bir yapıya burundurmek istediklerini kaydederek, şunları soyledi: “Altyapıda goreve başladıktan sonra şunu net bir şekilde gordum ki, birileri bura uzerinden farklı hesaplara girmiş. Biz buraya geldikten sonra bu tur şeylere alet olmayacağımızı soyledik ve anlaşılan bu sozlerimiz birilerini uzmuş. Bu kişiler uzulmeye devam etsin, cunku burası kimsenin babasının ciftliği değil. Biz birilerinin farklı emellerine alet olmaya gelmedik. Eleştiri bu işin doğasında var, ancak bu eleştirileri yapanların da amaclarına bakmak lazım. Bir soz soyledik ve bu sozun sonuna kadar arkasında duracağız. Altyapıda reformlar yapacağız. Allah’a şukur yapmaya da başladık. Tesis dedik, calışmalar peyder pey başladı. Eğer ki burada bir şey yapamadığımızı duşunursek, o zaman istifamızı sunar gideriz” dedi. “Futbolu oğretirken, iyi insan olmayı da oğreten bir altyapı olabilmek” Gunduz, altyapının sonuc odaklı hareket etmemesi gerektiğini de belirterek, “Burası gencecik cocukların eğitim aldığı bir yapı. Bu yapıyı yarışmacı, katı kurallı, emir-komuta zinciriyle calışan bir duruma getirirseniz maalesef verim alamazsınız. Amacımız tamamen doğru eğitim odaklı, baskı altında olmayan, futbolu oğretirken, iyi insan olmayı da oğreten bir altyapı olabilmek. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu. İHA