MALZEMELER
30 adet
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta
harcı icin:
4 adet elma
1 cay kaşığı tarcın
2 yemek kaşığı cekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta cevirin. Soğumaya bırakıp, tarcın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bolun. Parcalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar acın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına cizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın uzerine yumurta sarısı surun ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin.
__________________