Yeni tuzuğun getirmiş olduğu yeniliklerden birisi olan Genclik Geliştirme Kurulu, Vakıfkoy Orhan Ozselek Tesislerimizde yapılan toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Başkan Ali Ay, İkinci Başkan Ali Ademoğlu, Bursastore’dan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Osman Dinsever ve Kurulda gorev yapacak olan Kulubun eski yoneticilerinden İlyas Acar, eski futbolculardan Dr. Recai Ozdemir, Uludağ Universitesi Calışma Ekonomisi ve Endustri İlişkileri oğretim gorevlisi Prof. Dr. Tahir Baştaymaz katıldı. Başkan Ali Ay: “ Bursaspor’un geleceği altyapıda” Başkan Ali Ay, yeni tuzuk ile beraber oluşturulan Genclik Geliştirme Kurulu’nun tanıtımında yaptığı konuşmada Bursaspor’un geleceğinin Vakıfkoy’de olduğunu belirtti. Başkan Ali Ay tanıtım toplantısında şu konuşmayı gercekleştirdi. “Tuzuğumuzun 52.maddesine gore artık Bursaspor altyapısında yonetici olmayacak. Başkan danışmanı olarak 3 tane arkadaşımız ile anlaştık. Bu uc arkadaşımıza oncelikle cok teşekkur ediyorum. Cunku bizleri kırmadılar ve bu gorevi kabul ettiler. Gonulluk esasına gore calışacaklar. Asıl olan Bursaspor’un başarısı ve geleceği. Bursaspor’un geleceğinin de altyapıda olduğunu her zaman soyluyoruz.. Bursaspor takımında en az 4-5 oyuncunun direkt oynamasını gerektiğini savunuyoruz. Bizim şuandaki butcelerimiz ile bu işin ustesinden gelinemeyeceğini, tekrar şampiyon olmamız icin de 4-5 oyuncunun olması gerektiğini defalarca soyledim. Kurul Vakıfkoy’de Başkanı Temsil Edecek Adnan Hocamız da cok iyi calışmalar yaptı. Biz artık egolarımızı filen bir kenara bırakalım. Bizim onceliğimiz Bursaspor’un altyapısı. Recai Hoca’nın bu konu ile ilgili epey calışmaları var. Tahir Hocamızın da ona keza. İlyas Bey’i zaten daha once biliyorsunuz. Yeşil Bursa ve kulubumuzde gorev yaptı. Bu arkadaşlarımız Adnan Hocamız ile beraber beni temsil ederek gorev yapacaklar. Gorev tanımlamasını ilerleyen gunlerde yapacağımız toplantıda kararlaştıracağız. Tekrar soyluyorum Başkan olarak beni burada temsil edecekler. İkinci Başkan Ali Ademoğlu ise yaptığı kısa konuşmada, “Gercekten tarihi bir olay. Bursaspor’un geleceği altyapıda. Ben kurulda gorev alacak tum arkadaşlarımıza sonsuz başarılar diliyorum” dedi. Recai Ozdemir: “ Gonulluluk esasıyla guzel işler yapacağımıza inanıyoruz” “Sayın Başkanımızın soylediği gibi tuzuk gereği boyle bir kurulunun oluşması gerekiyordu. Bu kulubun eski bir futbolcusu olarak. Yaklaşık 20 yıldır goreve gelen her yonetime boyle bir kurulda gorev alabileceğini ifade etmiştim. Başkanımızın teklifini gonulluluk esasıyla seve seve kabul ettik. Biz buraya yeniden keşif yapmaya gelmedik. Bizim amacımız sadece ve sadece farklı bakış acısıyla konuya yaklaşmak. Bursaspor’un geleceği olan genclerimizi belli bir sıralamayla Bursaspor’a kazandırmak. Eğer bunu yapamazsak Bursaspor’un geleceği tehlikede. Herkes kendi bilgi birikimi ortaya koyarak yeni gorev tanımlamaları yaparak, Genclik Geliştirme Kurulu’nun Bursaspor’a yakışır bir şekilde yapmak ve ona gore cağdaş tum kurumların yaptığı gibi dokumantasyon ile pratiğe dokerek Bursaspor’a yardımcı olmak. Tahir Hocam’ a ve İlyas Bey’e teşekkur ediyorum. Umarım sizleri utandırmayacağız. Cok amator bir ruhla ve cok severek bu işi yapacağız. Bursaspor Genclik Geliştirme Kurulu’nda cok guzel işler yapacağımıza inanıyorum.” Tahir Baştaymaz: “ Kendi kaynaklarımızı harekete gecirmek” Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ise basın toplantısında yaptığı acıklamada, “Kulupler ve kurumlar tarihleriyle ovunurler. Gurur duyarlar. Ama kurumların daha fazla ovunduğu şeyler yaptıkları organizasyonlar. Daha buyuk başarılara ulaşmak icin kendi kaynaklarımızı harekete gecirmek zorunda olduğumuzu duşunuyorum. Bizim yapacağımız şey sadece ve sadece Bursaspor’un başarısı icin yardım etmek. İnşallah bu konuda başarılı oluruz” dedi. İlyas Acar: “ Bu kurulun ozerk hale getirilmesi gerekiyor” Eski yoneticilerden ve yeni kurulun uyelerinden İlyas Acar ise “ Gorevi kabul etmeden Recai hocam ile goruşme yaptım. Bu kurulda ne yapılabilir diye konuştuk. Bu kurulunun ozerk hale getirilmesi gerekiyor. Butcesiyle, her turlu haliyle elimizden ne geliyorsa her turlu desteği yapacağız. Bursaspor’a yuk olmadan sponsorlarıyla, calışanların kalitesi ve eğitimiyle surekliliği sağlamak icin elimizden geleni yapacağız” dedi. BUTCENİN %10’U ALTYAPIYA Başkan Ali Ay daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, “ Vakıfkoy’un kendisine ait butce planlaması yapılacak mı?” sorusuna Ali Ay, “Yeni tuzuğumuze gore butcemizin % 10’unu altyapıya aktarmak gerekiyor. Benim icin onemli olan buradaki sponsorlukların artması. 2018-2019 yılları itibariyle sponsorluk icin THY ile goruştuk. Oyle tahmin ediyorum ki 3-3.5 Milyon TL’lik altyapı sponsorluğu icin bize soz verdiler. İnşallah bunu da gercekleştirdiğimiz de altyapı cok farklı yerlerde olacak. Yeşil Bursa A.Ş’nin, Bursaspor’a yaklaşık 2.5 milyon TL maliyeti vardı. Cem Ozturk arkadaşımızın Başkanlığa gelmesiyle birlikte sponsorluklar buldu ve bu odediğimiz paralar cok azaldı. Aynı şeyin basketbol ve voleybol icinde yapılmasını istiyoruz. Bursaspor’un artık amator branşlara para aktarmamasını istiyoruz. 11-12 Milyon TL’ye yakın amator branşlara harcanan para var. Getirileri ile birlikte bu rakam 8-9 Milyon TL’ye duşuyor . Yeni sponsorluklarla ve kurduğumuz bu kurul ile bu işin ustesinden geleceğimizi duşunuyorum. Yoksa aksi takdirde Bursaspor daha kotu şeylerle karşılaşabilir. Herkes hesabını, kitabını yapması lazım. Buraya cok daha onem gosterilmesi ve para harcanması lazım. Bursaspor’un yetiştirdiği ve satarken elde ettiği transfer gelirinin bir kısmı buraya aktarılabilir. U21 TAKIMIMIZIN OZLUCE’DE OLMASINI HEDEFLİYORUZ “U21 Takımının Vakıfkoy’den cıkarak Ozluce Tesisleri’nde A Takım ile birlikte aynı ortamda calışması konusunda calışmalarınız olacak mı?” sorusuna Başkanımız Ali Ay şu yanıtı verdi; “Biliyorsunuz kulup idari binası stadyum hazırlandığı takdirde stadyuma taşınacak. İdari bolumun bulunduğu alt katı da olduğu gibi U21 takımımıza hazırlayacağız. Belki de yeni sistemde U23 olacak. Ozluce’deki sahalarımızdan bir tanesine de portatif tribun yapmayı duşunuyoruz. U21 takımımız macları orada oynasın ve A takım hocalarımız da macları izlesinler” VAKIFKOY TESİSLERİ’NİN TAMAMEN YENİLENMESİ GEREKİYOR Vakıfkoy’de yapılmasını istediğimiz Spor Lisesi icin taslak projeler geldi. Bu işi de Ali Ademoğlu Başkana verdim. Yıldırım Belediye Başkanımız ile irtibat halinde. Lise konusunda muhakkak bir hayırsever cıkacak. Lise tabii ki onemli ama ondan once bu tesisin yenilenmesi gerekiyor. Yaklaşık 40 yıllık bir tesis . Tesisin bir evvel yıkılıp, yenilenmesi gerekiyor. SPORTİF DİREKTORLUK Sportif Direktorluğu hepinizden fazla istiyoruz. Bugunden yarına olacak işler değil bu işler. Kriterler cok farklı. İstediğimiz, Bursaspor’a yakışabilecek isimler. Bir kere her şeyden once cok namuslu durust bir kişi olması lazım. Bu sektor suiistimallere cok acık. Omer Erdoğan arkadaşımızdan cevap bekliyorum. O da olacak inşallah. TRANSFER Transfer icin calışmalarımız var. En az iki uc defa izlenerek isimler alacağız. Transferde cok buyuk paralar vermek istemiyorum. Bu işlerden cok buyuk olaylar donuyor. Bursaspor’a uygun duzgun topcular almak istiyoruz. Mumkun olduğu kadar bonservisi elinde futbolcular ile goruşmeye calışıyoruz. Belki 1.5 – 2 milyon Euro bonservisiyle birlikte 1-2 futbolcuya verilebilir. 21 FUTBOLCU GENC MİLLİ TAKIMLARA GİTTİ Genclik Geliştirme Sorumlusu Adnan Ornek ise yaptığı acıklamada bu sezon altyapıda eğitim alan 21 futbolcunun Genc Milli olduğunu belirtti. Ornek, “Başkanımızın dediği gibi gercekten yeni tesis onemli. Hem lise hem de yeni tesis binası. Projeler neredeyse bitti. Dun itibariyle uc tane arkadaşımızda U16 Milli Takımı’na gidiyor. Ben goreve geldiğimde 2-3 isim Genc Milli Takımlara gidiyordu. Bu yıl itibariyle bu sayı 21’e yukseldi. Ben bile bu kadar kısa surede sporcularımızın bu gelişmeyi gostereceğini beklemiyordum. Onları ve hocalarını tebrik ediyor ve bu başarının artarak devam etmesini istiyorum” dedi. Bursasporluyuz.org