Bursaspor Kulubu Sportif Direktorluğu icin ismi gecen ve Başkan Ali Ay ile daha once bir goruşme gercekleştiren Omer Erdoğan Bursa.com’a konu hakkında acıklamalarda bulundu. Bursa.com Ozel - Bursaspor’da futbolculuk kariyerinde buyuk başarılar yaşayan Omer Erdoğan, Turkiye’de Sportif Direktorluk gorev tanımının bilinemediğini belirtti. Omer Erdoğan, Bursaspor Kulubu Başkanı Ali Ay ile iki hafta sonra bir goruşmede bulunacaklarını belirtirken “Daha once Başkanımız Ali Ay ile bir goruşmemiz oldu. Ancak o goruşmede sadece fikir alışverişinde bulunduk. Ben Tuzlaspor ile sıkıntılı bir haftalarımız olduğunu belirttim. Bu surecte takım ile beraber olmak istediğimi kendisine ilettim. Başkan Ali Ay bizim Tuzlaspor ile olan maclarımızın bitmesini bekleyeceklerini soyledi. Kendileride ekip olarak Sportif Direktorluk ile ilgili daha detaylı calışmalar yapmaları konusunda zamana ihtiyacları olduğunu soyledi. İlk goruşmemizde bunlar yaşandı.” dedi. ‘Sizin bu konudaki fikriniz nedir? Bu teklife olumlu mu bakıyorsunuz?’ sorumuza ise Omer Erdoğan “Maalesf Turkiye’de Sportif Direktorluk gorev tanımı tam olarak bilinmiyor. Avrupa’da bu gorevde olan kişi neredeyse başkan kadar yetkili oluyor. Daha once Sivasspor’da Bulent Uygun vardı. Sonrasında teknik direktor ayrılınca yerine kendisi gecti. Fenerbahce bir donem bunu denedi. Aykut Kocaman bu gorevi yaptı. Daha sonra hocalığa gecti. Bende Bursaspor Sportif Direktorluk gorev tanımının tam olarak netleşmesini bekliyorum. Başkan Ali Ay ile 2-3 hafta icinde goruşmemiz olacak. Bursaspor’un istekleri ve bizim duşuncelerimiz o goruşmede belli olacak.” ifadelerini kullandı.