Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg Dilbalığı Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bağ Pazı
1 Havuc
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Fesleğenli Sos İcin:
1 Demet Taze Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yeşil Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Su
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın uzerine dizin.
Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra cıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının uzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diğer filotoları pazılı karışımın uzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.
Aluminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.
Fesleğenli sosu hazırlamak icin; butun malzemeyi blenderden gecirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan cıkarıp keskin bir bıcakla verevine dilimleyin. Sosun uzerine yerleştirin.
Kabak, havuc ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
__________________
Dilbalığı Filetosu Somonlu
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●62 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Dilbalığı Filetosu Somonlu