MALZEMELER
4 kişilik
1/2 kg parca et
1 demet taze soğan
1 corba kaşığı sıvı yağ
1 demet dere otu
1 corba kaşığı tereyağı
1 demet taze nane
1 cay kaşığı karabiber
tuz
hamuru icin:
2 adet yumurta
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 corba kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarmısağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yağın icine atın ve cevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkac dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın icinde 2 adet yumurta, 1 cay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin. Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Kucuk parcalar kesin. Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn. Kestiğiniz hamur parcalarını icine atın. Cevirerek kızartın. Buyuk bir tabağa hamurları dizin ve uzerine yemeği dokun.
__________________
Rumeli Yemeği
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Rumeli Yemeği