Taze Bakla Ezmesi (6 kişilik)

Malzemeler:

1 kg. taze ic bakla
1,5 cay bardağı sızma yağ
1 adet buyuk soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz

HAZIRLANIŞI :
Taze baklanın ic kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dorde bolunmuş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel suzgecten gecirin ya da blendırda karıştırarak pure haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters cevirerek cıkarın, uzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
__________________