Bursaspor teknik direktoru Christoph Daum, pazar akşamı seyircileri onunde oynayacakları Galatasaray macının değerlendirmesini yaparken, ’Biz de Bursaspor’uz’ dedi Basın mensuplarının sorularına cevap veren Daum, calışmalarını rakibe gore değil ihtiyaca gore yaptıklarını belirtti. "Rakibi cok fazla gozunuzde buyuturseniz pasif duruma duşersiniz" diyen Daum, daha sonra şunları soyledi: "Daha iyi pas yuzdesi olması gereken, taktiksel kendi acımızdan nasıl yol alabilirizi calıştık. Rakibe değil de kendimize baktık. Futbolcularımın aktif olmaları gerekiyor. Rakibi on planda tutmayarak kendi calıştığımız şeyleri yaparsak aktif oluruz. Biz Bursaspor’uz. Onemli olan kendi takımımızın guclu tarafına on plana cıkarmak. Bu cok onemli. Daha once izlediğim Bursaspor’un potansiyeli var. Bunu on plana cıkarmalıyız. Onemli olan oyunun kontrolunun sizde olması. Ona gore hedef secip galip gelmek." "BUYUK BİR SURPRİZ YOK" Daum, "Kadroda değişiklik olacak mı?" sorusu uzerine, "Kadroyu tanıyorsunuz. Diğer takımlar da tanıyor. Surpriz bir gelişme olmadı. Kadroda buyuk bir surpriz beklenemez. Mevcut futbolcularımızı herkes biliyor. Gectiğimiz hafta oynamayan Belluschi’nin sakatlığı bitti. İdmanda cok iyi performans gosterdi. Pazar gunune kadar daha bir suru şey olabilir" dedi. "TARAFTARIMIZIN ONUNE CIKMIŞTIM" Pazar akşamı yeşil beyazlı taraftarın onune ilk kez cıkacak olan Daum, bu konuda da şunları soyledi: "Tam doğru değil. Cunku rakip olarak Bursaspor taraftarı onune cıktım. Bursaspor’un başında evet ilk defa cıkacağım. Taraftarlar bizim 12’nci adamımız. Oyunumuzda cok buyuk katkı sağlayacaklar. Hep birlikte bu maca odaklanacağız. Cok sevincliyim. Benim icin buyuk bir heyecan olacak. Tecrubemi tamamen takıma vermek istiyorum. Birlikte hareket ettiğimiz zaman cok kuvettlisiniz." "ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR" "Kondisyon olarak ilk geldiğinizde Bursaspor’u nasıl buldunuz ve kafanızdaki Bursaspor ne zaman sahada olacak" sorusuna Daum, "Gecmişe ben hicbir zaman bir şey soylemem. O geride kaldı. 6 hafta icinde takımı hazırlıyorsunuz. Bizim icin arkadaşların cok iyi calışması bu sureci daha da kısaltacak. Bizim ve takımın biraz zamana ihtiyacı var" cevabını verdi. ’GERİYE BAKMAYACAĞIZ’ Daum, "Futbolcuların uzerinde baskı var mı?" şeklindeki soruya ise, "Şu anki atmosfer cok iyi. Tabii ki Vojvodina macının olumsuzluklarını hissettik. Bu gayet normaldir. Geriye bakmayacağız" karşılığını verdi. "BİZ O KADAR UZULMUŞTUK" Bursaspor’un şampiyonluğunda Fenerbahce’nin başında teknik direktor olarak gorev yaptığı hatırlatılması uzerine Daum o anki duşuncelerini aktardı. Daum, "Fenerbahce’nin ya da başka bir takımın başında olduğunuz zaman her zaman maksimumu cıkarmaya calışırsınız. Siz ne kadar sevindiyseniz, biz de o kadar uzulmuştuk" ifadelerini kullandı. "BİTMEDEN SOYLEMEM DOĞRU OLMAZ" Daum, transferde Galatasaraylı Colin Kazım’ın ismi gectiği hatırlatılması uzerine şunları soyledi: "Kazım tabii ki konuşuldu. Basın olarak oğrenmek istiyorsunuz. Fakat imza atılmadan net bir şekilde bir şey soylemem doğru olmaz. 8 yabancımız var. 8 yabancımızdan iki tane iyi olan futbolcumuz oynayamıyor. Basser Turk olsaydı oynama şansı yuksek. Sestak Turk olsaydı, oynardı. 6 tane de cok kaliteli yabancımız var. Sınırlama olayını da goz onune almamız gerekiyor. Transfer konusunda tamamen Turk oyunculara yoneliyoruz. Kaliteli oyuncu olması gerekiyor." Olayspor