MALZEMELER
8 adet kalem pirzola
Yarım corba kaşığı un
4 corba kaşığı salca
12 adet arpacık soğanı
12 adet ayva dilimi
Yarım cay kaşığı zencefil
Yarım cay kaşığı kekik
10 adet tane karabiber
1 su bardağı su
Karabiber, tuz
Kızartmak icin: Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Etleri, tuz ve karabiberle ovun. Sonra pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı onlu yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifce sulandırılmış salcayı uzerine dokun.
Kalan yağın icine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını koyup hafifce soteleyin. Pirzolaların uzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların uzerine dizin. Yarım cay kaşığı zencefili ve yarım cay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin, 1 su bardağı suyu ilave edin.
Hızlı ateşte 15 dakika pişirip, servis yapın.
__________________