Şampiyonluk resmi olarak kesinleşmese de Kayseri Erciyesspor ile oynanacak olması herkesi rahatlatıyor. Matematiksel olarak kesinleşmediği icin aslında koşe yazısı yazmayacaktım. Ya nazar değerse falan! Tabi kesinleşmedi tabi son anda gidebilir ki maazallah! Ama bu duygular bundan sonra değişmez zaten. Sonra bir kac eş dost aradı, koşe yazacak mısın diye sorunca yazmaya karar verdim. Belki sıkılabilirsiniz ancak neler olmuş neler demek icin okuyun derim. Bunlar normalde sezon sonu yazılır da neyse bir daha yazarım bir daha okursunuz ne olacak. Bu sene yaşanılanları unutmak mumkun mu? neredeyse hepsine şahit oldum.. Hoş geldiniz hediyesi olarak takıma katılan yeni isimler ve teknik ekip 5 mac seyircisiz oynama cezası ile karşılaştı. Takım 5 mac seyircisiz oynadı ustelik 2’si Afyon’da! İsmet hoca geldi hemen Beştepe’ye gittim. Yeni isimler geldi hemen Beştepe’ye gittim. İcimde bir heyecan var, acıkcası gecen sezon bu yoktu. Kızılcahamam kampına gittim. Bu sezonun farklı olacağını biliyordum o yuzden her yerde bulunmaya calıştım. Aydın’da Afyon macı ile actık sezonu. Guzel bir oyunla kazandık. Ardından Kırklareli deplasmanı Omer Bozan’ın o ruya frikik golu. Varan 1: Ankaragucu 4 sezondur asla bu tur goller atamazdı hep yerdi. Attı! Sonra Karşıyaka’yı ağırladık yine Afyon’da. Taraftarımızdan yoksun... Sinir stres kalmadı 90 dakika Karşıyaka kapandı. 90’da Murat Yılmaz’ın golunden sonrasını hatırlamıyorum. Gozumu bir actım buradayım. Soyunma odasındaki sevinc inanılmazdı. Varan 2: Ankaragucu'nun son 4 sezondur 90'da atıp kazandığı mac yoktur veya onemsizdir. Attık, kazandık! İnegol’e gittik. Ankaragucu taraftarı akın etti. Gecen sezondan da biraz gerginlik var bir anda tum semt Ankaragucu taraftarlarının uzerine oynamaya başladı. Zaten sahada tam gaz kapanan bir İnegol, cirkeflikten ucan taraftarları! Ben Ankaragucu taraftarını hic bir zaman masun gostermem biz de hem cirkefiz hem cirkiniz. Ancak bir duruşumuz var! Kotu saha kotu zemin kotu futbol 1-0 kaybettik. Uzulduk ancak Başkan Yiğiner’in dediği gibi: “Bu lig cok su kaldırdı”. Sonra 19 Mayıs’ta malum takımı ağırladık. Anlamışınızdır, hic telaffuz dahi etmek istemiyorum. Kaybettik, bir anda herkes ne oluyor yahu? dedi. Herkes sorgulamaya başladı. Bu arada malum takımı guzelce ağırlayan bir Ankara vardı. Gerek protokol misafirleri, gerek taraftarları. Ardından Tokat macı donum noktası olarak duşunuyordu hem hoca hem takım bence. Gittik guzel bir galibiyet ile donduk. Guzel dostluklar kuruldu Tokat’ta. Tokatspor yoneticileri o kadar memnun kalmış ki bir sonraki hafta Başkan Vekili Metin Akyuz’u ziyarete gedi. Tokatspor ile başlayan 6 maclık galibiyet serisinde Niğde, Sarıyer, Eyup, Etimesgut ve 1461 Trabzon macları vardı. Sarıyer cok şirin bir semt ancak ici biraz sıkıntılı oldu. Ortada fol yok yumurta yok Valilik deplasman taraftarının alınmayacağını acıkladı. Guvenlik gerekcesi ile bahane edildi, ustelik Trabzon taraftarı Galatasaray’a misafir olduğu gun. Sarıyer taraftarları (Fenerbahce, Galatasaray Beşiktaş karışımı) her saniye kufur ediyor. Kendi başkanları durumdan utandı macı terk etmek istedi. Bunları gordum yani! Etimesgut deplasmanında Ankaragucu, 2-1 galip geldi. Tabi burada cok enteresan bir durum yok ama gozume carpan şu oldu; Varan 3: Alihan taraftara 3'lu cektirdi. Yıllar sonra bir futbolcu Ankaragucu'ne 3'lu cektirdi. Bu anlar unutulmazdı. O gun geldi; iki deli bir araya geldi. Ankaragucu taraftarı ile buluştu tam 199 gun sonra! Hafta ici, 20 bin kişi tribunde, futbolcular da buyuk heyecan! Bu tur maclar bu ligde oynadığımız 4 senedir aynıdır hep. Kazanamayız. Buyuk hazırlıklar buyuk huzunle biter. Daha ilk dakikalarda geriye duşse de sarı lacivertliler o heyecanı uzerinden atıp 1461 Trabzon'u 6-2'lik bir skor ile yenerek sahadan başı dik ayrıldı. Liderlik averaj ile geldi! Varan 4: Buyuk hazırlık yapılan bir mac buyuk sevinc ile bitti. İzmir, Menemen deplasmanı one gecildi rakip kırmızı gordu ancak mağlubiyete engel olunamadı. İzmir'e gidememiştim iyi ki de gitmemişim. Galibiyet icin her şey musait iken yenilmeyi gormek bayağı uzerdi beni! Ardından Bugsaş galibiyeti ve Tuzla'ya yolculuk... Tuzlaspor macına yine taraftar akın etti. Muthiş bir destek var Tuzla cehpesi de Murat Erdoğan'ın Başkanlığında gelecek yeni yonetime tepkili. Yonetimde Umit Davala da var. Omer Bozan'ın frikik golu ile Ankaragucu, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Mehmet Yiğiner ve yonetimini taraftar cağırarak birlikte sevinc yaşandı. O goruntuyu boyle fotoğrafladım; Bir sonraki mac evinde Kastamonu'yu ağırladık ki one gectiğimiz macı kaybettik. Ustelik bizim cocuk Hasan Ayaroğlu ustin bir performans sergiledi. Taraftar ile yonetim arasında bir sıkıntı gercekleşti. Yonetim Sol Kapalı'yı kapattı ardından Kayseri macına tribun grupları girmedi. Aslında buyuk kaostu ancak camia olarak ustesinden iyi geldik. İlk yarı Hatay'da alınan beraberliğin ardından averaj ile lider tamamlandı. Devre arasında Korcan, Kenan, Emre ve Cağatay alındı. Cağatay'ı goremedik daha ama diğer 3 isim beklenilenin ustunde performans sergilediler. Varan 5: Kaos bizim her zaman yenildiğimiz bir durum bu sefer yenilmedik! İkinci devreye Aydın ve Kırklareli beraberliği ile başlandı ki Kırklareli beraberliği benim icin buyuk hayal kırıklığı oldu. Taraftar galibiyet gormeye alışmış, duşme potasındaki rakibe puan kaptırmak kabul edilir değil. Herkesin donum noktası dedği İzmir'e Karşıyaka deplasmanına gittik. Yaklaşık 2 bin Ankaraguclu İzmir'de sevdasına gelmişti. Cok guzel bir futbol ile sahadan 2-0 galip ayrıldık. Varan 6: Donum noktası dediğimiz bir noktada kaybetmedik. Daha sonra İnegol Ankara'ya geldi. Takım, taraftar hatta yonetim bilenmiş durumda; ya yeneceğiz ya yeneceğiz. Son icerideki Sarıyer, Menemen ve Tuzla macları kapalı gişe idi ancak İnegol macındaki baskıyı ben henuz hic bir macta gormedim. Muhteşem taraftar, muhteşem sonuc; 3-0! Gelelim futbol teorunun yaşandığı malum şehirdeki malum maca.. Ankaragucu taraftarları kavgacı olabilir, aşırıya kacıyor olabilir hepsi olabilir. Ancak daha gun icerisinde takım otobusunu taşlama ile başlayan terorizm surekli kufur, hakaret ve cisimler ile devam etti. Bunların tek sorumlusu futbol dışı olaylar ile galip gelmekti ki nitekim oyle oldu! Siyaseti futbola bulaştırdılar. Siyasilerden istedikleri kadar maddi destek alsınlar ama orada yaşanılanları biliyoruz. Orada 300 Ankaraguclu mucadelesini etti. Kazandı! Yaşanılanların ardından bu camia, bu şehir daha once gormediği birlikteliği yakaladı. Ankaragucu dosta duşmana ne olduğunu gostermeye başladı! O gun herkes mucadele etti. Biz basın tribununde bile olume suruklendik. Yoetim ile yanyana ike saldırıya uğradık, Validen komut alan polis kolunu kıpırdatmadı. Direnen 300 Ankaragucluyu yurekten kutluyorum.. Ben o macta yaşanılanları asla unuttum, unutturmam. Bitti gecti diyen ile de bu konuda muhattap olmam. Malum takım ile oynana cirkin futbol sonrası takımı karşılamak icin havaalanında toplanan taraftarların kitlesini kimse tahmin etmiyordu. Once 300, 500 kişi oldu sonra 3 bin 5 bin.. O gun birlik olundu! İsmet hoca otobuse binerken şunları sarf etti: "Bu takım şampiyon olacak!" PFDK anlamsızca 1 mac ceza verdi ve taraftar "Hatıra Bileti" kampanyası istedi. Yonetim hemen harekete gecti ve 3 gunde 50 bin hatıra bileti satıldı. (Tokat macının berabere kalınmasını konuşmayalı şimdi şurada mutluyuz ağzımızın tadı kacmasın haha!) Emniyetin de orantısız guc kullandığını unutmayalım. Neden? Ardından Niğde Valiliği, Gumuşhane'de yaşanılanları bahane ederek deplasman yasağı getiriyor. Ankaragucu taraftarı gitti, galibiyeti aldı ve takımıyla birlikte Ankara'ya dondu. Keşke gitseydim dediğim bir deplasmandı. Gidememiştim.. Niğde ile birlikte Sarıyer, Eyup, Etimesgut ve 1461 Trabzon macı ile 5 mac galibiyet serisi yakalandı. Yine hafta ici Etimesgut macı inanılmaz atmosferdeydi. Hele Trabzon'da 90'da gelen Omer Bozan'ın frikik golu? Yine olsa da 89 dakika izleyip 90'da golu yaşasak keşke! Menemen macını hatırlarsınız bilet yoktu yahu! Bitti hemde 3 saatte.. Maalesef beraberlik ile ayrıldık. Mukemmel bir atmosferdi. İğne atsan duşmuyor.. Ardından Bugsaşspor macı, Ostim'de... Neler yaşanıldı hepimiz biliyoruz. Oradaydık. Tuzla macı? Ya gecen haftaki olup sonra dirilmeye ne demeli? Cidden olduk ya ama sonra dirildik işte..! İlk defa acıklıyorum Orhan abi (Sal) goz yaşlarını tutamadı Kenan'ın golunden sonra.. Kulup Basın sozcusu Tuna Yılmaz hungur hungur ağladı.. Son Kastamonu macı ise duygu karmaşasına sebep oldu. Yenildik ama yuzumuzde bi tebbessum. Tum stad guluyor, herkes memnun yani ilk defa boyle bir şeye şahit oldum.. Oyle veya bolye bitime iki hafta kala 4 puan fark ile lideriz! Kayseri'ye gideceğiz kupayı alıp geleceğiz. İNANMIŞLIK SOZ KONUSU Son haftalarda iyi futbol sergilenmemiş olabilir ancak mukemmel bir inanmışlık var. Taraftar, futbolcu, teknik ekip ve yonetim.. Bizi mucadelemiz şampiyon yapacak.. Bizi Alihan'ın goz yaşları şampiyon yapacak.. Bizi inanmışlığımız şampiyon yapacak.. Bizi Muhammed'in ciğerleri ağzına gelene kadar sahada verdiği savaş şampiyon yapacak.. KAYSERİ'DE GORUŞMEK DİLEĞİ İLE..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Şampiyon Takım,Şampiyon Taraftar,Şampiyon Yonetim