Hatayspor lige fırtına gibi girmişti. “Eyvah bu seferde Hatay mı?” Diye endişelenmiştik. Menemen Belediyespor maddi, manevi sorunsuz, yıldızlar topluluğu kadrosuyla bizi tedirgin etmişti. Ligden duşen Karşıyaka zaten potansiyel şampiyonluk adayıydı. Kastamonuspor1966 flaş transferler yapmıştı. Gumuşhanespor zaten kafadan favoriydi. Ve diğerleri vardı… Boyle bir atmosferde lige başladık.. Hatay cabuk duşuşe gecti,.. Sonradan acıldılar ama yetişme şansları yoktu. Menemen istikrarı bir turlu yakalayamadı. Karşıyaka maddi sorunlar yuzunden play-off şansını bile geri tepti. Kastamonu 1966 kotu başladı, Ziya Doğan’ı ve tecrubeli ayakları getirip toparlandılar. Ama gec kaldılar. İyi ki gec kaldılar. Yoksa sıkıntı olurdu. Gumuşhanespor malum sezon başından bu yana adım adım takipteyiz. İyi goturduler, ama nefesleri yetmedi. Yani kısaca Ankaragucu’nun bu sezon ki en buyuk şansı rakiplerin şampiyonluğu ikramıydı. Yoksa daha once cekiştiğimiz bir Altınordu, bir Alanyaspor, bir Manisaspor olsa asla şampiyon olmazdık. Esasında Gumuşhanespor’a cok cok buyuk bir teşekkur borcumuz var. Buyuk Ankaragucu camiasını kimse bir araya getiremezdi. Ama onlar getirdiler ve kenetlendirdiler. En son bu havayı Cengiz Topel Yıldırım’ın başkanlığında ligde kaldığımız sene yakalamıştık ve o sezon da kumede kalmıştık. Bu sezon da hedefe ulaştık sayılır. Bunda Gumuşhanespor’un gercekten katkısı oldu. Doğrusu bu sezon oyle bir şans yakaladık ki!... Ben diyorum ki Allah bizi seviyor, yıllarca cektiğimiz cileleri, bir suru haksızlık yaşadığımızı gordu ve bizim onumuzu actı. Yoksa son 4 haftada 2 beraberlik bir yenilgi ve sadece 1 galibiyet alan bir takım 4 puan farkla lider kalabilir miydi? Ustelik kazandığı tek macı da 90+2’de kazanmış olsun. Nihayetinde dananın kuyruğu bu hafta kopacak. Resmen acıklanmadı ama Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak macta 1.parti kutlanır, bir hafta sonra da Hatay macında 19 Mayıs Stadı’nda şenlik havasında kupa kaldırılır. Benim son sozum şu olsun. Hatayspor macında kulube maddi katkı sağlamak icin bir niyet gosterilsin. Orneğin biletler bir sefere mahsus 20 TL. olsun, 20 x 20.000 taraftar 400 bin TL yapar. Hic olmazsa bu takımın şampiyonluk primleri mactan bir gun sonra bizim sayemizde yatsın. Herkes emek verdi. Emeklerinin karşılığını zamanında alsınlar ve rahat bir tatile cıksınlar. Taraftar olarak elimizi taşın altına cok koyduk, son kez bir de boyle katkımız olsun… ORHAN SAL