Bursaspor Başkanı Ali Ay, AS TV'de katıldığı canlı yayında, gundemi değerlendirdi. Sonmez Medya Spor Muduru Suha Gursoy'un sorularını yanıtlayan Ali Ay, futbolculara yapılacak odemeler hakkında bilgi verdi. Ali Ay, "Aşağı yukarı 7,5 milyon TL'ye yakın bir odememiz vardı. Onun 4,5 milyon lirasını hazırladık. Herhalde 2-2,5 milyon TL eksiğimiz var onu da tamamlamaya calışıyoruz. Onu da halledeceğiz. Futbolculara benim daha once vermiş olduğum senetlerini odeyeceğiz. Durum finansal olarak icler acısı. Ben tekrar burdan butun sanayicilere ve taraftarlara sesleniyorum. Gun artık birlik olma gunu. Bursasporumuzu ayağa kaldırma gunu. Sadece yonetici katkılarıyla bu işin altından kalkamayız" diye konuştu. CUMHURBAŞKANIMIZ DA UZULDU Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı goruşmede bu durumu kendilerine anlattığını ifade eden Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Herkesten rica ediyorum. Reklam butcelerini ona gore ayarlasınlar. Bursaspor'a reklam butcelerinden katkı versinler. Stat isim hakkıyla ilgili konuşmalar oluyor. Bununla ilgili calışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız da cok uzuldu. 'Dev bir stat yaptık. Niye Bursalı sanayiciler, işadamları, marka firmaları ilgi gostermiyor' diye o da sitemkar konuştu. Onlarla ilgili de yakın zamanda bazı gelişmeler olabilir. Ama tabii bugun ya da yarın olabilecek şeyler değil. Sezon sonuna kadar ya da yeni sezona kadar bunların da hallolması lazım ki Bursaspor duzluğe cıksın" ifadelerini kullandı. 4,5 MİLYON EURO'YA ULAŞTI Bursaspor Başkanı Ali Ay, futbolcu alacaklarını odemek icin yine kendisi elini cebine attı. Ali Ay, dun kulube 850 bin dolar daha katkı koydu. Ali Ay'ın yanı sıra yoneticilerden Cem Ozturk'un de 300 bin dolarlık bir katkı yaptığı oğrenildi. Ali Ay'ın goreve geldiği gunden bu yana kulube yaptığı katkı 4,5 milyon Euro'ya ulaştı. DANIŞMA KURULU BELLİ OLDU Bursaspor'da yenilenen tuzuk gereği oluşturulan altyapı danışma kurulunun uyeleri belli oldu. Buna gore Dr. Recai Ozdemir ile birlikte kurulda, Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ve eski yonetim kurulu uyesi İlyas Acar kurulda gorev yapacak. Kurulla ilgili yonetim kurulu kararının bugun cıkması bekleniyor. RAPOR BEKLİYORUM Scout ekibinin calışmaları hakkında da bilgi veren Ali Ay, "Arkadaşlar Saraybosna, Ukrayna, Hırvatistan ve Fransa'ya gitti. Burada tespit ettiğimiz futbolcular vardı. Onları izlediler. Raporlarını bekliyoruz. Bir kere izlemeyle kesinlikle artık futbolcu almayacağız. En az 2-3 kere izleyeceğiz. Butcemize uygun ama Bursaspor'a faydalı olacak futbolcularla ilgileniyoruz. İnşallah bu sene bu konuda başarılı oluruz" dedi. MALAKCI'DAN KULUBE İCRA Bursaspor'da Recep Bolukbaşı doneminde gorev alan eski yonetim kurulu uyesi Osman Malakcı, 350 bin TL tutarındaki alacağını tahsil edemediği icin kulube avukatı aracılığıyla icra takibi başlattı. Başkan Ali Ay, bunun yanı sıra Balazs Dzsudzsak'ın da menajerinin 190 bin Euro tutarındaki icrasıyla uğraştıklarını soyledi. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Ali Ay "Gun artık birlik olma gunu"