GALATASARAY macında attığı golle Super Lig'in en genc golcusu unvanını elde eden 16 yaşındaki Enes Unal, bir donem Bursaspor'da forma giyen babası Mesut Unal'dan devraldığı bayrağı, daha da yukarı taşımak istiyor. Enes'in babası Mesut Unal, Bursaspor formasını başarıyla giydi. Baba Mesut Unal, profesyonel futbolcu olarak ilk golunu Samsunspor macında kendi kalesine, oğlu Enes ise ik golunu Super Lig'in gecen yılki şampiyonu Galatasaray'a kaydetti. AMATORDEKİ İLK GOLU BABASININ TAKIMINA Bursaspor'un eski kaptanlarından Mesut Unal'ın oğlu Enes, futbola babası gibi Bursaspor alt yapısında başladı. Amatordeki ilk golunu babası Mesut Unal'ın calıştırdığı Sakaryaspor'a karşı kaydeden Enes, yeşil beyazlı kulubun alt yapısı ve milli takımlarda gosterdiği performansla kısa surede dikkatleri uzerine cekti. GOL MAKİNESİNİN TERCİHİ BURSASPOR OLDU Profesyonelliğe gecişinden once 250'nin uzerinde gol kaydeden Enes, bu arada Chelsea, Manchester City, Borussia Monchengladbach gibi Avrupa'nın unlu kuluplerinin dikkatini cekti. Bursaspor ile yapılan goruşmeler sonrasında 3 yıllık profesyonel sozleşmeyi imzalayan Enes, A takımda da bu başarılı performansını surdurdu. A takım ile ilk resmi musabakasına UEFA Avrupa Ligi 3'uncu On Eleme Turu'nda Vojvodina ile oynanan karşılaşmada cıkan Enes, Bursaspor tarihinin en genc forma giyen oyuncusu unvanını elde etti. Enes, başarısına ligin ikinci haftasında oynanan Galatasaray macında attığı golle yenisini ekledi. Enes takımına beraberliği getirdiği golle ligin en genc gol atan futbolcusu unvanını da elde etmiş oldu. BABASI İLK GOLUNU KENDİ KALESİNE ATMIŞTI Bursaspor'un kaptanlığını yapan Mesut Unal, futbola Bursaspor alt yapısında başladı ve 1994 yılında profesyonelliğe geciş yaptı. Oğlunun aksine savunmada gorev yapan Mesut Unal, profesyonel olduğunda ilk golunu ise 1994-95 sezonunda Samsunspor macında kendi kalesine attı. Takıma yaptığı katkılarla yeşil beyazlıların unutulmazları arasına giren Mesut Unal, Bursaspor'un Wimbledon ile oynadığı ve 4-0 kazandığı İntertoto Kupası macının 78'inci dakikada 4'uncu golunu kaydetti. Yeşil beyazlıların, bu galibiyeti bir Turk takımın İngiliz takımlarına karşı almış olduğu en farklı galibiyet olarak tarihe gecti. Mesut Unal'ın bu golu kariyerindeki ilk resmi golu oldu. Mesut Unal, yeşil beyazlı forma ile 5 sezon Super Lig`de mucadele ettikten sonra 1998-99 sezonunda Sakaryaspor`a transfer oldu. 1999-00 sezonunda yarım donem Bursaspor'a donen Mesut Unal, daha sora Altay ve Sakaryaspor formalarını giydi, 2005-06 sezonunda bir kez daha yuvasına dondu. O sezon şampiyon olan Bursaspor'da 13 macta gorev yapan Mesut Unal, bir sonraki sezon ise Oyak Renault`ta top koşturdu. 2006-2007 sezonunun devre arasında Balıkesirspor'a transfer olan Mesut Unal yarım sezon oynadıktan sonra 2008 yılında amator takımlardan Ankara Kara Kuvvetlerigucu takımında forma giydikten sonra aktif futbola noktayı koydu. Mesut Unal, oğlunun başarısından gurur duyduğunu belirterek, "Ben onu bu gunlere getirerek elimden geleni yaptım. Bundan sonra gorev Bursaspor'un olacak. Başarısını daha yuksek noktalara cıkaracağına inanıyorum. Genc yaşta bu noktalara gelmesine seviniyorum" dedi. Mac sonrası yaptığı acıklamada, babasının katkısını ve onemini vurgulayan Enes de, genc futbolcuların kısa surede yaşantılarının değişebileceği yonundeki soruya verdiği yanıtta da yine babasını adres gostererek, "Etrafımda beni olumlu yonde etkileyecek onemli insanlar var. Babam başta olmak uzere bana cok değer veriyorlar. Değişmeme izin vereceklerine inanmıyorum" dedi. Bursadabugun
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Baba Unal kendi kalesine Enes Cimbom'a!