2013-2014 doneminde, scouting ekibi kuruldu, Tarkan Batgun diye bir isim calıştı Kulubumuzde beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem. İyi kotu Bursaspor icin bir yıl suren bir calışma yapıldı. Bu ekip Daum Hoca'nın isteği uzerine, Almanya'dan Turkce ve Almanca bilen Almanya'da antrenorluk yapmış bir isim uzerinde durulmuş ve yapılan calışmayla İrfan Buz ismi tesbit edilerek, bu isim once Bursaspor'a ve sonrada Turk futboluna kazandırılmıştır. Tarkan Batgun ile o yıl sonunda yaptığım sohbette bir yıllık izlemeleri sonucu -ki o yıl 97 jenerasyonu U17 Gelişim Liginde Kadıkoy'de şampiyon oldu- bu surecte Mehmet Zeki Celik ve Mehmet Kalkan'ın o gun itibarıyla direk A Takımı formasını giyecek istatistiksel değerlere ulaştığını saptadığını soylemişti. Bugun geldiğimiz noktada Mehmet Zeki Celik İstanbulspor'a bedelsiz verildi ve Mehmet Kalkan Yeşil Bursa'da ikinci yılında. Biz bu futbolcuların yetersiz olduğuna nasıl karar verdik? Hazırlık kampına bile goturulmediler. Bugun ise stoper ve sağbek mevkilerinde cektiğimiz sıkıntılar aşikar. Kulupte yapılan işler gun doldurmak, goz boyamak icin yapılıyor.Uzun vadede sonuc elde etmek kimsenin umurunda değil. Bir sistemle hareket eden Başakşehir ve Osmanlıspor'un başarılarını gormezden gelemeyiz. Daha onceki yazımda belirttiğim gibi Yeşil Bursa'yı calıştıran ekip bir rapor bile veremeden kovuldu. Aynı şekilde Tarkan Batgun ve ekibinde olduğu gibi bir yıllık emek doğrudan cope atıldı. Harcanan emek ve paranın yanında Bursaspor'un geleceği de bir anlamda israf edilmekte. Bunlar genel yaklaşım bicimleri, temelsiz, plansız hareketlerin gostergesi ve sadece belli donemlere ozgu değil. Burada ben şu andaki yonetimi tek başına eleştirmiyorum. Ama iyi niyetinden kuşku duymadığımız başkandan da somut adımlar bekliyorum. Devamlılık olmadığı icinde her yıl yada her yonetim donemi sil baştan yapılıyor ve bir turlu sistem geliştirilemiyor. Altyapı kanımca duraklama donemi girdi, yeni sorumlunun varlığını henuz hissedebilmiş değiliz. Maalesef bu tur gorevler uzun soluklu olamadığı icimde hızlı şekilde yapılan uygulamalarla yoneticilerin varlığını hissetmek istiyoruz doğal olarak. Elimden geldiğince altyapı maclarını izlemeye calışıyorum. Futbolun teknik, taktik konuları ve futbolcunun fiziksel gelişimi, antrenman şekilleri, guc ve dayanıklılığın artılması bana uzak konular. Bunlar futbolun icinden gelen uzmanların ve eğitim almış kişilerin işi. Ancak yeni yetişen oyuncuların kişisel, kulturel ve psikolojik gelişimleri ilgi duyduğum konular. Bu konularda ciddi calışmalar yapmak gerektiğine inanıyorum. Semih Yıldız ismini kac kişi biliyor? Ancak benim gozlediğim ve edindiğim izlenimlerle onemli bir pivot santfor olma ozelliklerine sahip bir oyuncu ve U16 takımında. Sakatlığı nedeniyle bir yıl top oynamadı. Şimdi iyileşti ve kendini yeniden gostermeye başladı. Bu tip oyuncular ciddi bir eğitim sureci ile Bursaspor'a ve Turk Futboluna kazandırılabilir. Bunun icin hem fiziksel,hem kulturel, hem kişilik hemde Bursaspor aidiyeti yonunden iyi bir eğitime tabi tutulmalıdır. Bu bir proje işidir. Ben hocasından, sorumludan yada altyapı yoneticisinden şunu duymak istiyorum; Bizim Semih Yıldızla ilgili bir projemiz var ve onu şu şekilde eğitip yetiştirmeyi planlıyoruz. Cok şey mi istiyorum acaba? Dr. Murat Kaya / Bursaspor Akademi