Sezon başında takıma katılan Bursaspor Durmazlar'ın yıldız basketbolcusu Karlo Vragovic ile cok keyifli bir roportaj gercekleştirdik. -İlk olarak son oynadığımız Bandırma Kırmızı macını soralım. Bu mactaki oyun ve performansın hakkında ne duşunuyorsun ? "Ligin ilk macları her zaman zor olur. İcerde ya da dışarıda nerede oynarsan oyna zordur. Bunun nedeni ilk macın gerginliğine bağlayabiliriz. Onemli olan macı kazanmamızdı. Harika taraftarımızın onunde macı kazanmayı bildik. Bundan sonrasının daha kolay olacağını duşunuyorum. Performansıma gelirsek, her zaman olduğu gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıyorum. Takımımın zafere ulaşması icin elimden geleni yapacağım. Oynadığım oyundan ve aldığımız galibiyetten dolayı cok mutluyum." - Taraftarımız seni cok seviyor. Bu mac da onların onunde cıktığın ilk mactı, onlarla ilgili neler duşunuyorsun ? "Taraftarımız beni cok cabuk kabullendi. Bundan dolayı cok mutluyum. Her gun onlarca mesaj, fotoğraf alıyorum. Bu benim icin cok anlamlı. Basketbol taraftarın onunde oynandığında guzelleşiyor. Benim icin boş tribunlerin onunde oynamak, ağır bir yenilgi almak gibi bir şey. Buraya gelmemin en buyuk nedenlerinden biri de taraftar etkeni. Ben tutkulu bir oyuncuyum, dolu ve ateşli tribunler onunde oynamayı cok seviyorum. Bizim taraftarımızda bunu yapmayı cok iyi başarıyor. Umarım bizi yalnız bırakmazlar." - Taraftarlarımız seni cok merak ediyor. Ne zaman basketbola başladın ve seni basketbol oynamaya iten biri var mıydı ? Kısacası, bize Karlo’dan biraz bahseder misin ? "Oncelikle, ben sevdiği işi yapan sıradan bir insanım. Basketbol oynamayı cok seviyorum. Taraftarımızın beni daha iyi bilmesi icin KV23’un kısa bir biyografisini anlatacağım. Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde doğdum. Kucukken tahmin et benim favori oyuncağım neydi ? Tabiki de top (Guluyor). Her zaman top ile oynuyordum. Futbol, basketbol farketmiyordu. Babam eski bir basketbolcuydu. Fakat henuz genc yaşta basketbolu bıraktı. Onun basketbol aşkını bana transfer ettiğini duşunuyorum. Basketbola ilk başladığımda yaşım henuz 5’di." "İster inan ister inanma, daha o zamanlarda topu potaya sokabiliyordum. Fakat ailem ilk başlarda tercihini yuzmeden yana kullanmıştı. Bunun benim icin iyi bir tercih olduğunu duşunuyorum. Cunku takım sporları icin cok kucuktum. Vucudumun doğru bir şekilde gelişmesinde yuzmenin cok buyuk bir etkisi oldu. Aslını sorarsan iyi bir yuzucuydum. Henuz 10 yaşındayken, ulke şampiyonu olmuştum. Bircok turnuvada 100’u aşkın madalya kazandım." "Fakat basketbola olan aşkım bitmemişti. Bu yuzden yuzmeyi ve basketbol antremanlarını birlikte yapmaya karar verdim. Her gun 3 antremanım vardı. Bunlardan 2’si yuzme 1’i basketboldu. Her ne kadar yorucu olsa da cok guzel zamanlardı. Bircok arkadaş edindim. Fakat ailem bu durumu kabullenmiyordu. İyi bir okul kariyerimin olmasını istiyordu." "12 yaşıma geldiğimde, yuzmeyi bıraktım ve basketbolla daha ciddi bir şekilde ilgilenmeye başladım. İlk takımım Dubrava Zagreb’di. Orada 10 sene oynadım. 15 yaşındayken, genc takımda 10-15 dakikalık sureler almaya başladım. O yaştaki bir cocuk icin muazzam bir şey bu. Tum genc kademelerde milli takım kaptanlığı yaptım. 20 yaşıma geldiğimde, ligimde en cok sayı atan oyuncu oldum ve Avrupa Ligi’nde oynayan Cibona Zagreb’e transfer oldum. Okul hayatımda ise ekonomi yonetiminden mezun oldum ve bununla gurur duyuyorum. Cunku bircok oyuncu bir diploma sahibi olamıyor." "Basketbol oynamayı seviyorum ancak futbol benim tutkum ! Ulkemde Dinamo Zagreb taraftarıyım Şimdi Dinamo ve Bursaspor taraftarıyım elbette. Bursaspor’un hem futbol hem de basketbol takımı olduğu icin cok mutluyum. 2 sevdiğim spor 1 arada. Eminim cok eğleneceğim. (Guluyor)" -Muthiş bir sportif arka planının var kesinlikle… Basketbolu secmekle iyi yaptığını duşunuyorum, bize Karlo ile tanışma imkanı sağladın. Futbola olan tutkundan bahsettin, Bursaspor futbol takımını izleme şansın oldumu. Taraftarımız seni efsanemiz olan Pablo Martin Batalla’ya benzetiyor. Bu konuda bir şey soylemek ister misin ? "Evet. Pablo hakkında cok şey duydum. Boyle bir futbol idolu ile karşılaştırılmam beni gururlandırıyor. Her maca gitmek istiyorum ancak bazen maclardan dolayı gidemeyebiliyorum. Bir macta Timsah Arenadaydım. Muthiş bir atmosfer vardı. Zamanım olduğunda mutlaka gideceğim ve onları yuksek sesle destekleyeceğim. Pablo icin ise… O benim nasıl futbol oynadığımı henuz gormedi. Gorunce emin ol şaşıracaktır. Fakat gormemesi daha iyi, gordukten sonra futbol takımına imza atmamı isteyebilir. (Guluyor)" -Sanırım, Batalla bir taraftar daha kazandı kendine... "Ben sadece onun icin ve tum Bursaspor oyuncuları icin yeni sezonda başarılar diliyorum. Cok iyi başladılar. Umarım sezon sonunda bir şampiyonluk kutlaması yapabiliriz hep birlikte. Başarılar diliyorum onlar icin." -Futbol takımında olmanı değil, Basketbolda olmanı istiyoruz . Evet Karlo, kendine ornek aldığın bir oyuncu var mı ? "(Guluyor) Merak etme, Bursaspor Durmazlar’da kalmaya devam edeceğim.(Guluyor) . Ornek aldığım kişiye gelecek olursak, kesinlikle Drazen Petrovic. Ne yazık ki en iyi yıllarında hayata gozlerini yumdu. Fakat o hala benim icin bir efsane ve her zaman onun gibi olmayı isteyeceğim. " -Evet Karlo, senin icin birkac sorumuz daha var. Bursa’yı gezmeye zamanın oldu mu ? Her yabancı oyuncu dil problemi ile karşılaşabilir. Sen boyle bir durumla karşılaştın mı ? Ve bildiğin Turkce kelimeler var mı ? "Bursa’yı gercekten cok sevdim. Burada cok eğleniyorum ve bircok yeri de gorme fırsatım oldu. Bursa’nın insanı cana yakın ve yemekleri muhteşem. Burada gercekten cok mutluyum. Belki kariyerimin sonuna kadar burada kalabilirim. (Guluyor)." "Evet. Dil ile ilgili bircok sorunum oldu ama hepsini aştım. Tahmin edebileceğinizden daha cok Turkce biliyorum. Tum sayıları, gunleri, selamlamayı ve yemekleri. Yemeklerin isimlerini cok cok iyi biliyorum. (Guluyor). Cunku bir restorana gittiğinizde sipariş vermek icin onları bilmeniz gerekiyor. Bu yuzden ilk oğrendiğim şey yemek isimleri oldu. (Guluyor) Şuanlık sadece 50 gundur buradayım. Sezon sonunda daha fazla kelime oğreneceğime inanıyorum. Cunku oğrenmek istiyorum." -Turkce oğrenmek istiyorum demişken, Turkiye’ye gelmiş ve senelerce burada oynamış bircok oyuncu bir kelime bile oğrenemeden gidiyor. Ne duşunuyorsun bu konu ile ilgili. "(Guluyor) Problem şu ki onlar oğrenmek istemiyor. Fakat ben istiyorum. Turkce oğrenmek icin kursa gitmek istiyorum. Neden oğrenmeyeyim ki ? Hayatımı buyuk anlamda kolaylaştıracak bu durum. Yarının neler getireceğini kimse bilemez. Belki burada cok uzun kalacağım.." -Cok uzun zaman kalmaktan bahsettin. Bir gun Karlo’yu milli takımımızda gorebilir miyiz ? "(Guluyor) Neden olmasın. Fakat oncelikle şu anki gibi oynamaya devam etmeliyim. Eminim zamanla daha iyi olacağım." -Bu roportajı yapmamıza imkan verdiğin icin cok teşekkur ediyoruz Karlo. Taraftarımızın senin hakkında daha cok şeyler oğreneceğine inanıyoruz. Son soruyu sormak gerekirse, taraftarlarımıza soylemek istediğin bir mesaj var mı ? "Muhteşem taraftarımız icin soylemek istediğim şey... Daha once ne yaptılarsa aynılarını yapmaları. Onlar beni gururlandırıyor. Bizde onları gururlandırmaya devam edeceğiz. Teşekkurler. (Turkce yazarak)" Eren Akdoğan Bursasporluyuz.org ozel haberidir. Kaynak gosterilmeden kullanılamaz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Karlo Vragovic: Batalla ile karşılaştırılmak beni gururlandırıyor ( Ozel Roportaj )