Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Abdullah Avcı, Galatasaray macının ardından acıklamalarda bulundu. Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Abdullah Avcı, sahalarında 4-0 kazandıkları Galatasaray macının ardından onemli acıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı'nın mac sonu ilk acıklamaları şoyle: "Galatasaray 3,5 gibi başladı" "Oyunda ozellikle Galatasaray'da hoca değişikliğinden sonra bir 3'lu, bir 4'lu bazen gizli 3'lu, ben 3,5 diyorum, 4'lu oynarlarsa ne yapacağız, 3'lu oynarlarsa ne yapacağız diye kararlaştırdık. Gizli 3,5 gibi başladılar. Galatasaray, sırtını kaleye yakın duran, arkada onemli boşluklar veren bir takım. Bbununla birlikte kenarlardan cok gol yiyen bir ekip ve biz de kenar atakları calıştık. Baktığımızda goller ve organizasyonların hemen hemen hepsi kenarlardan geldi. Merkezi doğru kapattık, doğru tepkiler verdik. Bugun oyun inanılmaz keyif verdi, macın bitmesini istemedim. Cesaretimizi, gucumuzu gosterdik ve rakibe sıcak temas yaptık. Ligin en az faul yapan takımıyız ve bugun rakipten fazla faul yaptık, yakın oyunumuzu rakibe hissettirdik." "Yarışın icinde olmak istiyoruz" "Yarışın icinde olmak istiyoruz. 27 hafta bitti, bunun 17 haftasında liderdik. Oyuncular ve yoneticiler buyuk emek veriyor. Ligin boyu kısaldı, ne kadar yukarıda olursak bizim icin o kadar iyi. İki takım gidiyoruz. Beşiktaş, Avrupa'yla birlikte gidiyor, biz de lig ve kupada gidiyoruz. Her mac onemli, bugun baktığımızda planda olmayan puanlar da kaybedebiliriz. Bu oyun detayların icinde olduğu bir oyun. Detaylarla kaybediyoruz ya da kazanıyoruz. Bu saatten sonra zihinsel olarak doğru hazırlanırsak istediğimiz olumlu şeyleri alırız." "Adebayor'un bunu denemesi cok guzel" "Analizcimle konuştuğumda Adebayor, one doğru en fazla sprint atan oyuncuymuş. Galatasaray'ın savunma hattı onde oluyor ve arkaya boşluk bırakıyor. Biz onde bunu istemiştik ve Adebayor'un bunu denemesi cok guzel. Hem kulup yapısıyla ilgili, hem de oyun planlarıyla ilgili goruşuyoruz. İngiltere de buyuk takımlarda yıllarca oynadı, onunla ilgili de konuşuyoruz. Emre gibi tecrubeli bir oyuncuyla da oynuyoruz. Emre oynadığında cok farklı oluyoruz. Kuvvet olarak biraz duşuyor ama ailenin cok onemli bir parcası oldu. Burada 3 sene once tabelada İstanbul Buyukşehir Belediyespor-Gaziantep Buyukşehir Belediyespor yazıyordu, bu sene Shakhtar Donetsk yazdı. Biz yarışın icinde olmak istiyoruz, umarım uzun yıllar boyle devam ederiz." Abdullah Avcı'nın basın toplantısındaki acıklamaları ise şoyle: Spor Toto Super Lig'in 27. haftasında Galatasaray'ı 4-0 yenen Medipol Başakşehir'de teknik direktor Abdullah Avcı, oyun planlarının tuttuğunu ve mactan buyuk keyif aldığını soyledi. Avcı, musabaka sonrası duzenlenen basın toplantısında, ozellikle Galatasaray'ın nasıl bir savunma formasyonuyla oynayacağı ve buna verecekleri karşılık uzerinde durduklarını anlatarak, "Futbolcularım, oyun planlarımızı sağlıklı bir şekilde uyguladı. Galatasaray, son 3 sezonda ilk kez rakip kaleye şut atamadı. Kademede doğru durduk. Pozisyon vermedik." diye konuştu. Teknik adamlar olarak her mac oncesi planlar yaptıklarını, karşılığını ise bazen alıp bazen de alamadıklarını dile getiren Avcı, "Bu macı kenardan izlerken inanılmaz keyif aldım. Bazen macın bitmesini istemezsiniz. Harika bir galibiyet oldu. Skor carpıcı olabilir ama oyun olarak da beni cok tatmin etti. Planların tamamı iyi uygulandı. Umarım sonuna kadar bu mucadelenin icinde olmaya devam ederiz." ifadelerini kullandı. "Bir takım hayaller kuruyoruz" UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek icin caba sarf ettiklerini, Super Lig'de de şampiyonluk yarışını surdurduklerini vurgulayan Avcı, şunları soyledi: "Yarışın icinde olmak istiyoruz. Oyun kalitemiz gelişiyor. Uc sene evvel bu statta 'Gaziantep Buyukşehir Belediyespor' yazıyordu. Sonra 'Shakhtar Donetsk' yazdı. İki sene ust ute Avrupa kupalarına katıldık. Bu olcekte olup da 3 sene ust uste Avrupa'ya giden takım yoktur. Yarışın icinde olmak heyecanlı. Bir takım hayaller kuruyoruz ve sonuna kadar zorlayacağız. Ligde ikinciyiz, kupada iddialıyız. Harika bir sezon. İnşallah karşılığını alırız. Onumuzde Beşiktaş ve Fenerbahce macları var. İnşallah yuzumuz gulmeye devam eder." Ote yandan, ust uste gunduz macları oynadıklarından yakınan Avcı, "Ligde şampiyonluk yarışının icinde olan bir takımız. Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş bu saatte oynar mı? Gunduz maclarının bir standardı olur. Antrenman planlaması acısından da sıkıntılı. Bunları soyluyorum ama bir karşılık alamıyorum. Umarım bundan sonra dikkat ederler." diyerek sozlerini tamamladı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "Galatasaray 3,5 gibi başladı"