[IMG]http://img514.**************/img514/1985/kruvasan2vz1.jpg[/IMG]

malzemeler:
1/4 su bardağı ılık su
1 paket (7gr) aktif kuru maya
4 su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1/4 su bardağı (60gr) tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı soğuk sut
arasına yaymak icin 1,5 su bardağı (360gr) soğuk margarin
uzerine surmek icin 1 yumurta, 2 yemek kaşığı sut

yapılışı:
Suyu kucuk bir kaba koyun. Uzerine mayayı serpin, 5 dakika bekletip tamamen cozulmesi icin karıştırın.
Unu, şekeri ve tuzu bir kabın icinde karıştırın. 1/4 su bardağı tereyağından minik parcalar koparıp kaba atın. Karışımı iki avcunuzun arasında ufalayıp yağın tamamen karışmasını sağlayın.Mayayı karıştırıp una ekleyin. Soğuk sutu ilave edin. Tahta bir kaşıkla kuru yer gozukmeyecek hale gelene kadar karıştırın. (cok fazla karıştırmamaya dikkat edin, yoksa hamuru acmak zor olur.)
Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın, 1 dakika yoğurun. Bir fırın tepsisine -ya da yoğurduğunuz kaba- alıp uzerini strecleyin, buzdolabına kaldırın, en az 5 saat -en iyisi bir gece- buzdolabında bekletin.
Beklettikten sonra katı yağınızı buzdolabından cıkarın. Paketini acmadan merdane ile 4 kenarı yumuşayana kadar hafifce bastırın. Paketi acıp unlanmış tezgahta bir 13 x 13cm boyutlarında acın.
Hamuru dolaptan cıkarın. Hafif unlanmış masada 30x15 cm boyutlarında bir dikdortgen acın. Yağı hamurun sağ yarısının uzerine koyun. Diğer yarısını uzerine kapatın. Kapattığınız kenarları parmaklarınızla bastırın. Bastırdığınız ucu sağınızda kalacak şekilde hamuru acıp 55 x 25cm boyutlarında bir dikdortgen elde edin.
Actığınız hamuru 3 eşit parca gibi duşunup alttaki ilk parcayı ortaya doğru katlayın. Daha sonra en ustteki parcayı onun uzerine kapatın. (bu sitede gosterildiği gibi olacak) Hamuru bu halde tepsiye alıp uzerini kapatın ve 45 dakika bekletin.
Hamuru dolaptan cıkarın, katlama yeri solunuzda kalacak şekilde hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 55 x 25cm boyutlarında bir dikdortgen acın. Tekrar aynı şekilde uce katlayın. (boylece birinci katlama işlemini tamamlamış sayılıyorsunuz.) Hamuru tepsiye alın. İlk katlamayı yaptığınızı işaretlemek icin kenarına parmağınızla bastırın. Uzerini kapatıp 45 dakika bekletin.
İkinci acma-katlama işlemini yapıp 45 dakika daha bekletin. Ucuncu acma-katlama işleminden sonra en az 5 saat -en iyisi bir gece- bekletin. (Dilerseniz ikinci katlamayı tamamlayıp bir gece bekletebilir, ucuncu katlamayı ertesi sabah yapabilirsiniz)
İki tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 64 x 36cm boyutlarında acın. Hamuru uzunlamasına ikiye kesin. Ardından her bir parcadan ucgenler kesin. (buradaki gibi)
Her seferinde hamurdan bir ucgen alarak sigara boreği gibi sarın. Uclarını iceri doğru kıvırıp tepsiye alın.
Yumurta ve sutu cırpın. Hafifce kruvasanların uzerine surup uzerleri acık bir halde 18C-23C arasında 1,5 -2 saat bekletin. (bu arada yumurta+sut karışımınız bir kenarda beklesin.)
Tepsileri 23C-26C arası (yani biraz daha sıcak) bir yere alıp 1-1,5 saat bekletin. Uzerlerine tekrar yumurta+sut karışımından surun ve onceden ısınmış 200C fırında 15-17 dakika pişirin.

__________________