MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinc
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tatlı biber salcası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Once ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İcine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirincler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salcayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salcayla kırmızı biberi yağda cevirin. Uzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
__________________
Ezogelin Corbası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Ezogelin Corbası