Malzemeler:
1 alabalık
1 soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Orta boydaki alabalığı temizlendikten sonra uzerine cizik atıp kafasını kesiyoruz. Tuzluyoruz, guvec kabına yerleştirip yarım halka doğradığımız soğanların birazını icine kalanını ve kalan butun malzemeleri balığın etrafına diziyoruz. Tekrar tuzlayıp zeytinyağını gezdiriyoruz. Uzerini folyolayıp birkac tane hava deliği acıp onceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz. Yarım saat sonra folyoyu acıp tekrar pişmeye bırakıyoruz. Son 10 dakika guvecin icine tereyağını bırakıp pişme suresinin tamamlanmasını bekliyoruz. Afiyet olsun.

nefisyemektarifleri.com



__________________