Dubai Cup darbesi Trabzonspor'da Teknik Direktor Ersun Yanal'ın istekleri doğrultusunda Brezilya'nın İnternacional takımından transfer edilmek istenen Fernandao ve Alex'in Dubai Cup'ta ustun performans sergilemesi bordo - mavili yonetimi hayal kırıklığına uğrattı. İnternacional kulubune Fernandao ve Alex icin son bir teklif sunan ve Dubai Cup sonrası verilecek cevabı bekleyen yonetim, Brezilya kulubunun Dubai Cup'ta finale cıkması uzerine iki futbolcunun transferinden tamamen vazgecme noktasına geldi. İnternacional kulubunun dun akşam Stuttgart'ı 1 - 0 yendiği karşılaşmada Alex'in bir gol atması, Fernandao'nun da başarılı bir performans sergilemesi, Brezilya kulubunun iki futbolcu icin belirlediği fiyatta indirime gitmesini engelledi. Bunun uzerine Brezilya'da alternatif isimler uzerinde yoğunlaşan Trabzonspor yonetimi, İnternacional kulubunun Dubai Cup'taki final macı sonrası vereceği kesin cevabı bekliyor. Bordo - mavili takımda teknik direktor Ersun Yanal da yonetime yabancı bir orta saha ve kaliteli bir forvet konusunda baskılarını surduruyor. UMUT: HER MACA OZEL HAZIRLANIYORUM Trabzonspor'un tecrubeli forvet oyuncusu Umut Bulut, her maca ozel bir motivasyon ile hazırlandığını soyledi. Umut, sessizliğini Kırıkkalespor macında bozduğu icin cok mutlu olduğunu belirterek, "Rakibin kim olduğu benim ve takım arkadaşlarım icin onemli değil. Kırıkkalespor musabakasına buyuk bir ciddiyet icerisinde cıktık. Elimizden geleni yaptık. Sonuc olarak farklı bir galibiyet aldık. Ben de 2008 yılına 2 gol atarak başladığım icin ayrıca mutluyum. Kırıkkalespor macına sanki dunyanın en iyi takımına karşı oynayacakmış gibi motive olduk. Benim icin karşımdaki takımın ismi onemli değil. Sonucta karşımızda bir rakip var. Ben kendimi her maca dunyanın en iyi takımıyla oynayacakmışız gibi hazırlıyorum" diye konuştu. İSTERSEK YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK Kırıkkalespor galibiyetinin kendileri icin moral olduğunu soyleyen Umut, "Bu macla her şey bitmiyor. Onumuzde uzun bir maraton var. Her macı bir final havasında oynamamız gerekiyor. İnşallah ben de atacağım gollerle takımıma katkı sağlarım. Adana Demirspor macına da aynı ciddiyetle cıkacağız. Bu musabakayı kazanarak, hedefimize emin adımlarla ilerleyip kupayı kazanmak istiyoruz. Bunu başarmak demek Avrupa'ya en kısa yoldan gitmek demektir. Ayrıca galip gelirsek taraftarlarımıza guzel bir hediye vermiş oluruz" dedi. Umut, ligde Sivasspor'la zorlu bir musabakaya cıkacaklarını da belirterek, "İkinci yarıya galibiyetle başlamak istiyoruz. Rakibimizin artı ve eksilerini iyi biliyoruz. İnşallah Sivasspor'a kendi sahasında ilk mağlubiyeti biz tattıracağız. Şehirde hava cok soğuk ama bu sadece bizim icin değil rakibimiz icin de dezavantaj. Sonucta kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Gercek gucumuzu sahaya yansıttığımız surece yenemeyeceğimiz hicbir takım yok" şeklinde konuştu. MUSA'YA BURSA VE KAYSERİ'DEN TEKLİF Gectiğimiz sezonun ikinci yarısında oynanan Galatasaray macında sakatlanan ve uzun zamandır sahalardan uzak kalan Musa Buyuk'e Kayserispor ve Bursaspor talip oldu. Musa icin Bursaspor kulubunun bordo - mavili takıma resmi teklif yaptığı, Kayserispor'un ise nabız yokladığı belirtildi. Musa Buyuk icin kesin kararını vermeyen Teknik Direktor Ersun Yanal'ın, bu futbolcunun gonderilmesine izin vermemesi bekleniyor. Ote yandan bordo - mavili takımda istediği forma şansını bulamayan Adnan'a da Kayserispor'dan sonra Sivasspor da talip oldu. Ersun Yanal'ın bu futbolcunun gonderilmesine kesin olarak karşı cıktığı oğrenildi. 17'LİK BARIŞ'A CEYHUN KALKANI Fortis Turkiye Kupası'nda oynanan Kırıkkalespor karşılaşmasında ilk profesyonel macına cıkan 17 yaşındaki Barış Memiş, bordo - mavili takımın gozde ismi oldu. Kendisiyle roportaj yapmak isteyen gazetecileri kırmak istemeyen Barış'a, tecrubeli futbolcu Ceyhun Eriş kalkan oldu. Gazetecilere Barış icin, "Once ayakları yere bassın. Ondan sonra bol bol roportaj yaparsınız" diyen tecrubeli futbolcunun tavrı takım arkadaşları tarafından da alkış aldı. 06.01.2008 Kaynak : DHA __________________