
Cikolatalı ve pancarlı cupcake tarifi icin malzemeler
Malzemeler
• 3 pancar
• ¾ su bardağı toz şeker
• 2/3 su bardağı sut
• 1/3 su bardağı ayciceği yağı
• 1.5 su bardağı un
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Krema icin
• Yarım su bardağı pudra şeker
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 200 ml krema
Uzeri icin
• 200 ml krema
• 200 gr bitter cikolata
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Cikolatalı ve pancarlı cupcake Nasıl Yapılır
Pancarları yıkayıp aluminyum folyo ile kaplayın. Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından cıkarıp pancarların kabuklarını soyun ve ezerek pure haline getirin. Bir kapta soğuyan pancar puresi ile şekeri iyice cırpın. Uzerine sırayla sut, ayciceği yağı, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip cırpın. Yağlayıp unladığınız muffin kalıplarına paylaştırın. Onceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Krema icin gerekli malzemeleri iyice cırpın. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan cupcake’lerin icine ortasından delerek doldurun. Uzeri icin gereken kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Uzerine bitter cikolataları ekleyip karıştırın. Son olarak tereyağını da ilave edip karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra cupcake’lerin uzerine surup susleyin. Servis yapın.
lezzet
__________________