
Gelincik receli tarifi icin malzemeler
• 1 kg gelincik ciceği
• 1 kg toz şeker
• 5 su bardağı su
• 1 limonun suyu
Gelincik receli Nasıl Yapılır
Doğanın en guzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Ciceklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek cıkarın. Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Bol suyla yıkayın. Yaprakları suzgece alıp suyunu suzdurun.
Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. Yaprakları bu şuruba ilave edin. Recel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Soğuyunca servis yapın.
GELİNCİK
Gelincikgiller familyasından, ciceği parlak ve kırmızı bir bitkidir. Tac yaprakları şekerlemecilikte, ozellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli, kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır. Kimi yorelerde ise tıpkı gul receli gibi receli yapılabilir. Hemen hemen her yorede kendiliğinden yetişir. Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır.
lezze
__________________